Dekkingen Bestelautoverzekeringen

Overzicht van de verschillende dekkingen voor bestelautoverzekeringen

De bestelautoverzekering kent 3 basisdekkingen. Namelijk de wettelijke aansprakelijkheid (verplicht). Een beperkt casco en volledig casco (allrisk). Verder zijn er een aantal optionele aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld de ongevallen inzittendenverzekering, schade inzittendenverzekering, verhaalsrechtsbijstand, pechservice, accessoires en eigen goederenverzekering.

 

Wettelijke aansprakelijkheid bestelautoverzekeringen 

De WA bestelautoverzekering is een wettelijk verplichte verzekering. Je bestelauto dient dus verplicht verzekerd te zijn met minimaal dekking voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). De bestelautoverzekering dekt de schade die je met de bestelauto aan iemand anders veroorzaakt. De schade aan je eigen bestelauto wordt dus niet vergoed. Daarom is de meest gekozen dekking voor bestelautoverzekeringen van bestelauto's die ouder zijn dan ongeveer 10 jaar.

 

Beperkt Casco dekking bestelautoverzekeringen 

De bestelautoverzekering is, naast de verplichte wettelijke aansprakelijkheid, uit te breiden met een beperkt casco dekking. Deze dekking keert een bedrag uit als de bestelauto bijvoorbeeld gestolen wordt of in brand vliegt en vergoedt de kosten van de reparatie of vervanging van de autoruit. Daarom is dit de meest gekozen dekking voor bestelautoverzekeringen voor bestelauto's van ongeveer 5 tot 10 jaar oud.

 

Volledig Casco dekking bestelautoverzekeringen 

Een volledig casco dekking, ook wel All Risk genoemd, is nog uitgebreider. Deze bestelautoverzekering keert ook een bedrag uit als je bijvoorbeeld zelf een deuk in je bestelauto veroorzaakt of een onbekend iemand je bestelauto heeft beschadigd. Dit is daarom de meest gekozen dekking voor bestelautoverzekeringen voor nieuwe bestelauto's en auto's tot 5 jaar oud.

 

Vergelijking van de dekking voor een bestelautoverzekering

Situatie

WA-verzekering

Beperkt Casco

Volledig Casco

Schade aan anderen
Ruitschade en ruitvervanging 
Brand, explosie en kortsluiting 
Diefstal, verduistering en joyriding 
Aanrijding met wild en dergelijke 
Neerstortende vliegtuigen 
Transport van de auto 
Botsen en omslaan  
Te water of van de weg raken  

Van buiten komende onheilen

  

 

Keuze van de juiste dekking

Voor je bestelautoverzekering zul je een keuze moeten maken voor de dekking die het beste bij jou en bij je bestelauto past. Voor meer informatie over het maken van de juiste keuze staat op de pagina dekking kiezen.

 

Aanvullende dekkingen

Naast deze 3 basisdekkingen is het mogelijk om de bestelautoverzekering uit te breiden met een aantal aanvullende dekkingen, zoals :

 

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking voor bestelautoverzekeringen en sluit de goedkoopste direct online af. Kies de gewenste dekking en aanvullende dekkingen bij je bestelautoverzekering.

Premie bestelautoverzekering berekenen >>