Beperkt Casco

De bestelautoverzekering is naast de verplichte wettelijke aansprakelijkheid uit te breiden met een beperkt casco dekking. Deze dekking keert een bedrag uit als de bestelauto bijvoorbeeld in geval van diefstal of als de bestelauto in brand vliegt en een vergoeding voor de kosten van de reparatie of vervanging van de autoruit door ruitschade.

Brand, diefstal en ruitschade

Beperkt casco is een uitbreiding van de aansprakelijkheidsdekking. De aansprakelijkheidsdekking biedt dekking voor schade die aan iemand anders is veroorzaakt. De beperkt casco dekking biedt daarnaast een beperkte vergoeding voor schade aan je eigen bestelauto. De beperkt casco dekking biedt dus dekking voor een aantal specifieke risico's. De belangrijkste dekkingen zijn voor brand, diefstal en ruitschade aan de bestelauto. Dit is de meest gekozen dekking voor bestelautoverzekeringen voor bestelauto's van 4 tot 10 jaar oud. Deze dekking wordt ook wel Mini Casco, WA Extra of WA+ genoemd.

 

Premie beperkt casco verzekering

Eerst wordt de premie voor de wettelijke aansprakelijkheidsdekking berekend. Daar bovenop komt de aanvullende premie voor de beperkt casco dekking. De premie voor de bestelautoverzekering wordt in de meeste gevallen bepaald door de dagwaarde van de bestelauto. De dagwaarde van de bestelauto is de economische waarde op het moment vlak voor de schade. De dagwaarde is de het bedrag dat je op dat moment gekregen zou hebben bij verkoop. Hoe hoger de dagwaarde van de auto, hoe hoger de premie. Uiteraard zijn de opgebouwde schadevrije jaren ook van grote invloed op de korting en dus de hoogte van de premie. Voor oudere bestelauto's met een lagere dagwaarde kan het toch gunstig zijn om deze beperkt casco te verzekeren, omdat de extra premie beperkt is, maar bijvoorbeeld ruitschades wel vergoed worden.

 

Verschillen tussen de dekkingen

SituatieWA dekking Beperkt Casco Volledig Casco 
Schade aan anderen
Ruitschade en ruitvervanging 
Brand, explosie, kortsluiting, zelfontbranding en blikseminslag 
Diefstal, verduistering en joyriding 
Aanrijding met vogels, wild en dergelijke 
Neerstortende vliegtuigen en daaruit gevallen voorwerpen 
Transport van de auto, m.u.v. krassen en lakschade 
Botsen en omslaan  
Te water of van de weg raken  
Van buiten komende onheilen  

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking voor bestelautoverzekeringen en sluit de goedkoopste direct online af. Kies de gewenste dekking en aanvullende dekkingen bij je bestelautoverzekering.

Premie bestelautoverzekering berekenen >>