Spring naar hoofd-inhoud

Opzeggen

Van een bestelautoverzekering

Bij het opzeggen van je bestelautoverzekering moet je rekening houden met een aantal regels. Bij verkoop van de bestelauto kun je altijd opzeggen. Je kunt de bestelautoverzekering binnen 14 dagen na het afsluiten met terugwerkende kracht laten beëindigen. Verder kun je de bestelautoverzekering na het eerste jaar tussentijds opzeggen en daarna dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Opzeggen Bestelautoverzekering

Het opzeggen van een bestelautoverzekering moet je doen bij de verzekeraar of de tussenpersoon waar je bestelautoverzekering loopt. Zorg altijd dat je eerst een nieuwe bestelautoverzekering hebt voordat je de oude opzegt. Als de nieuwe verzekeraar de aanvraag niet accepteert ben je namelijk onverzekerd.

 

Opzegmogelijkheden Bestelautoverzekeringen

Voor een bestelautoverzekeringen heb je 4 mogelijkheden om de bestelautoverzekering te beëindigen, namelijk :

 

14 dagen bedenktijd

Na het afsluiten van een autoverzekering heb je altijd 14 dagen na het ontvangen van de polis de tijd om je te bedenken. Je kunt de bestelautoverzekering daarom binnen 14 dagen per ingangsdatum annuleren. Meer informatie>>

 

Verkoop van de auto

Een bestelautoverzekering is altijd te beëindigen als de bestelauto verkocht wordt. Dit geldt ook als de bestelauto total loss is geraakt door een ongeval en de resten verkocht worden. Als je bestelauto verkocht is dien je altijd een bewijs te hebben dat de bestelauto niet meer op je naam staat, een zogenaamd vrijwaringsbewijs. Soms moet je het vrijwaringsverklaring van het RDW aan de verzekeraar toesturen.

 

Premieverhoging en verslechtering voorwaarden

De bestelautoverzekering is te beëindigen als de verzekeraar de premie extra verhoogd, boven de gebruikelijke indexering, of de verzekeraar de voorwaarden voor de bestelautoverzekering verslechtert. Per ingangsdatum van de wijziging is de bestelautoverzekering op te zeggen.

 

Opzegging na 1 jaar en daarna dagelijks met een opzegtermijn van 1 maand

Verder is de bestelauto na 1 jaar dagelijks op te zeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Als je de bestelautoverzekering wilt opzeggen moet je dat dus minimaal 1 maand van tevoren doen.

 

Stappenplan beëindigen autoverzekering

Om de bestelautoverzekering te beëindigen kun je het beste de volgende stappen volgen :

  1. Maak eerst de vergelijking van je bestelautoverzekering op BestelautoVerzekeringen.eu
  2. Sluit de goedkoopste bestelautoverzekering direct online af via BestelautoVerzekeringen.eu
  3. Na acceptatie van de nieuwe bestelautoverzekering kun je de huidige bestelautoverzekering opzeggen. Dit kun je doen door in te loggen op de online pagina van je huidige bestelautoverzekering of stuur een opzegbrief per post naar de huidige verzekeraar.

 

Opzeggen bestelautoverzekering

De beëindiging van de bestelautoverzekering kun je eenvoudig zelf doen door een brief of een e-mail te sturen aan de verzekeraar. Meestal kun je ook inloggen op een verzekeringspagina. Na het opzeggen van de bestelautoverzekering ontvang je een Bonus-/Malusverklaring. Hier staan de opgebouwde schadevrije jaren van je bestelautoverzekering op vermeld. De schadevrije jaren worden daarnaast ook geregistreerd in het Roydata register. De nieuwe verzekeraar controleert de schadevrije jaren vervolgens uit dit register.

 

Bestelautoverzekering direct opzeggen via de digitale PolisMap

Als je een bestelautoverzekering via BestelautoVerzekeringen.eu hebt lopen, dan kun je de bestelautoverzekering heel eenvoudig opzeggen door in te loggen op de digitale PolisMap. Ga in het hoofdmenu naar 'Mijn polissen', klik op de bestelautoverzekering en klik vervolgens op 'wijzigen' en 'Verzekering beëindigen.

 

Opzeggen via PolisMap >>

Downloads

Opzegbrieven voor het opzeggen van je bestelautoverzekering