Spring naar hoofd-inhoud

Schade melden

Voor je bestelautoverzekering

Een schade melden voor je bestelautoverzekering is heel simpel. Vul het aanrijdingsformulier op de voor- én achterzijde in.  Stuur het aanrijdingsformulier per e-mail aan ons toe.

Je kunt de aanrijdingschade ook melden via je PolisMap of via onze PolisMap App en stuur het gescande of gefotografeerde schadeformulier direct mee.

Simpel schade melden via BestelautoVerzekeringen.eu

Vul het aanrijdingsformulier op de voor- é achterzijde volledig in en stuur deze per e-mail aan ons toe. Dat is alles!

 • Wij melden de schade bij je verzekeraar
 • Als de tegenpartij aansprakelijkheid is sturen wij je schadeclaim door naar de rechtsbijstandsverzekeraar of wij schakelen de gratis verhaalservice van 112schade.nl voor je.
 • Als je een casco-dekking en een schade aan je bestelauto hebt, dan gaan wij direct de schade voor je laten repareren via onze schadeherstelservice

 

Volg de volgende stappen in geval van schade

In geval van een bestelautoschade kun je de volgende stappen volgen :

 1. Zorg voor je eigen veiligheid
 2. Eventueel Politie inschakelen
 3. Aanrijdingsformulier invullen
 4. Schade melden via de PolisMap
 5. Schadehersteller vinden
 6. Eventueel verhalen van de kosten op de veroorzaker

 

1. Zorg voor je eigen veiligheid bij een aanrijding

In geval van een aanrijding is de veiligheid het belangrijkste. Hieronder een aantal tips in geval van een aanrijding of een schade.

 

Aanrijding met alleen blikschade

Als je een aanrijding hebt met alleen blikschade dan moet je de bestelauto, indien mogelijk, zo veel mogelijk van de rijbaan af parkeren. Als de auto(s) veilig buiten het verkeer staan en er alleen blikschade is, dan hoeft de Politie niet gebeld te worden. Als de bestelauto niet meer verreden kan worden, dan kun je de 'hulpverlening bij een ongeval' bellen. Het telefoonnummer staat op de groene kaart. De groene kaart heb je per post of per mail ontvangen. De groenen kaart kun je ook vinden in de PolisMap en in de App.

 

Aanrijding door een onbekende auto

Indien de autoschade is veroorzaakt door een ander motorrijtuig, maar de schadeveroorzaker is niet bekend, dan kun je de schade misschien verhalen bij het  Waarborgfonds Motorverkeer. Voor het kunnen verhalen van de schade op het Waarborgfonds heb je 3 getuigen nodig die kunnen getuigen dat de auto kort voor het voorval geen schade had en/of getuigen die het hebben gezien.

 

2. Aanrijding waar Politie bij moet komen

In een aantal gevallen is het raadzaam om de Politie bij het ongeval te vragen. Dit is bijvoorbeeld in de volgende gevallen :

 • Als er mogelijk sprake is van persoonlijk letsel
 • Wanneer de auto op een ongelukkige plaats staat en niet meer verplaats kan worden
 • Op het moment dat je een discussie hebt over de oorzaak van het ongeval
 • In het geval dat je vermoed dat de tegenpartij onder invloed is van alcohol of iets anders

 

3. Aanrijdingsformulier invullen

Als tweede stap moet je samen met de tegenpartij een aanrijdingsformulier invullen. Klik hier voor meer informatie over het goed invullen van het aanrijdingsformulier. Let vooral op dat de kruisjes in de middelste kolom en het aantal kruisjes allemaal goed zijn ingevuld. Na het invullen van het aanrijdingsformulier krijg je zelf een exemplaar en krijgt de andere partij het tweede doordrukvel als bewijs. Op je eigen exemplaar moet je de achterzijde van het aanrijdingsformulier zo compleet mogelijk invullen. Het ingevulde en ondertekende aanrijdingsformulier is uw bewijs voor de aansprakelijkheid voor de schade.

 

4. Schade melden

Daarna moet je de aanrijdingsschade op je bestelautoverzekering bij ons melden. Dit kan via de PolisMap of via onze PolisMap App. Om de schade te melden volg je de volgende stappen:

 1. Ga naar de PolisMap of onze PolisMap App
 2. Klik op 'schade melden'
 3. Vervolgens op 'ik heb een aanrijding gehad'
 4. Klik op je bestelautoverzekering
 5. Vul de vragen verder in
 6. Voeg foto's en het aanrijdingsformulier direct toe

 

5. Schadehersteller vinden

Om de blikschade aan je bestelauto te laten herstellen, dan adviseren wij altijd een schadehersteller via MijnSchadehersteller.nl te zoeken. Vul je kenteken of polisnummer in en je vind de Schadeherstellers die door jouw verzekeraar zijn geselecteerd. Hier vind je veel goede Schadeherstellers bij jou in de buurt. De voordelen van deze Schadeherstellers is onder andere:

 • Je eigen risico wordt in de meeste gevallen verlaagd met tientallen euro's
 • Vervangend vervoer wordt 100% vergoed
 • De bestelautoschade wordt snel én vakkundig hersteld
 • Je hebt garantie op de herstelde schade
 • De kosten, met uitzondering van het eigen risico, worden door uw verzekeringsmaatschappij rechtstreeks aan het schadeherstelbedrijf betaald, zodat je daar geen omkijken naar heb.

 

6. Eventueel schade verhalen op de tegenpartij

Als de tegenpartij aansprakelijk is voor je schade, dan kan de schade op de tegenpartij verhaald worden. Als je een volledig casco (allrisks) dekking, een verhaalsrechtsbijstand of een andere rechtsbijstandsverzekering hebt, dan kan de verzekeraar de verhaalsschade op de tegenpartij verhalen. Heb je geen recht op rechtsbijstand, dan kun je toch de schade bij ons melden en zullen wij onze gratis verhaalservice inschakelen.