Spring naar hoofd-inhoud

Verhaalsrechtsbijstand

Lees hier meer over verhaalrechtsbijstand als aanvullende dekking bij een bestelautoverzekering

Wat is verhaalsrechtsbijstand?

Als iemand anders jou aanrijdt en je hierdoor schade of letsel hebt, dan zorgt de verhaalsrechtsbijstandsverzekering ervoor dat je schade op die ander verhaald wordt. Ook de eventuele kosten van een rechtszaak worden door de verhaalsrechtsbijstand vergoedt. Het voordeel is dat je niet zelf achter de tegenpartij aan hoeft te gaan en je professionele hulp krijgt bij het verhalen van je schade.De aanvullende dekking voor verhaalsrechtsbijstand biedt juridische ondersteuning bij het verhalen van een schade op een aansprakelijke derde. Dit kan zaakschade zijn, bijvoorbeeld aan je bestelauto, of letselschade in geval van persoonlijk letsel. De verhaalsrechtsbijstand moet wel gerelateerd zijn aan de bestelauto en de bestelautoverzekering.

 

Het verschil tussen verhaalsrechtsbijstand en verkeersrechtsbijstand

Naast de verhaalsbijstand is het ook mogelijk om een verkeersrechtsbijstandsverzekering als aanvullende dekking bij de bestelautoverzekering af te sluiten. De verkeersrechtsbijstandsverzekering biedt een uitgebreidere dekking aan de gebruikelijke verhaalsrechtsbijstandsverzekering. Deze biedt ook dekking voor alles wat met verkeer te maken heeft, dus ook als voetganger of als fietser. Bereken de premie voor je bestelautoverzekering, selecteer de gunstigste bestelautoverzekering en selecteer in het volgende venster de aanvullende dekking voor verhaalsrechtsbijstandsverzekering.

 

Verschil verhaalsrechtsbijstand en de gratis verhaalservice

De verhaalsrechtsbijstand is een uitgebreidere rechtsbijstand dan de gratis verhaalservice. Deze aanvullende dekking bij je bestelautoverzekering biedt ook dekking voor contractuele geschillen, gerechtelijke kosten en rechtsbijstand in het buitenland.

 

Verzekeraars verhaalsrechtsbijstandsverzekering

De verzekeraars die wij voor de verhaals- en verkeersrechtsbijstandsverzekering aanbieden en vergelijken zijn :

  • Arag Rechtsbijstand

  • DAS Rechtsbijstand

 

Veel gestelde vragen (FAQ) verhaalsrechtsbijstand

Als je een zakelijke rechtsbijstandsverzekering hebt én je hebt op deze verzekering een dekking voor verkeer en verkeerszaken, dan heb je deze aanvullende dekking niet meer nodig. Heb je een zakelijke rechtsbijstandsverzekering, maar is verkeer hier niet op gedekt, dan kun je de zakelijk rechtsbijstandsverzekering uitbreiden of de aanvullende verhaalsrechtsbijstandsverzekering bij e bestelautoverzekering afsluiten.

Als je een particuliere rechtsbijstandsverzekering hebt, dan biedt deze dekking voor privé zaken. Als de bestelauto en de bestelautoverzekering op naam van het bedrijf staan, dan biedt de particuliere rechtsbijstandsverzekering geen dekking voor de zakelijk bestelauto.

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking voor bestelautoverzekeringen en sluit de goedkoopste direct online af. Kies de gewenste dekking en aanvullende dekkingen bij je bestelautoverzekering.

Premie bestelautoverzekering berekenen >>