Spring naar hoofd-inhoud

Stappenplan

Het aanvragen van een bestelautoverzekering is simpel. Je volgt gewoon het stappenplan. Graag geven wij een uitgebreide toelichting als hulp voor het vergelijken, selecteren en aanvragen van een bestelautoverzekering. Volg de stappen in het stappenplan stap voor stap.

Stappenplan vergelijken en aanvragen van een bestelautoverzekering

Dit is de eerste stap in het stappenplan. Om een berekening van een premie te kunnen maken hebben wij een aantal gegevens nodig. Vul de gevraagde gegevens in en klik op 'berekenen'

TIP! Voor hulp bij het bepalen van je schadevrije jaren kun je klikken op 'help mij' achter 'schadevrije jaren'.

Voor bestelautoverzekeringen heb je keuze uit 3 dekkingen. Daarnaast kun je kiezen uit 7 aanvullende dekkingen. Kies de gewenste dekking en klik op 'start vergelijking'

De premies van de bestelautoverzekeringen staan op volgorde van laagste premie eerst. Vergelijk de premies en vervolgens de voorwaarden. Kies vervolgens de gewenste bestelautoverzekering.

Door achter de gewenste bestelautoverzekering op 'gratis offerte' te klikken ontvang je een offerte van deze bestelautoverzekering per e-mail. Vanuit deze offerte kun je altijd de bestelautoverzekering van je keuze online aanvragen.

Als je achter de gewenste bestelautoverzekering klikt op 'ga verder' kun je de geselecteerde bestelautoverzekering direct verder online afsluiten.

In deze stap van het stappenplan kun je de aanvullende dekking(en) selecteren. De premie wordt direct berekend. Klik daarna op 'ga verder' om de bestelautoverzekering aan te vragen.

Vul hier vervolgens alle gevraagde gegevens goed en volledig in voor het aanvragen van de bestelautoverzekering. Vink het selectievakje aan en klik op 'verzekering aanvragen'

Je aanvraag voor de bestelautoverzekering wordt direct aan de verzekeraar doorgezonden. De verzekeraar gaat je aanvraag direct beoordelen. Er zijn 4 mogelijkheden:

  1. Directe acceptatie: als er geen bijzonderheden zijn, dan wordt de bestelautoverzekering direct door de verzekeraar geaccepteerd. Je ontvangt meestal binnen een paar uur de bevestiging. De polis en de groene kaart worden per e-mail toegezonden.
  2. Handmatige beoordeling: Als de aanvraag voor de bestelautoverzekering niet direct geaccepteerd kan worden, dan zal een medewerker van de verzekeraar de aanvraag beoordelen. Je ontvangt meestal binnen een paar uur wel een bericht of je bestelauto voorlopig gedekt is of niet. Als de aanvraag wordt geaccepteerd, dan ontvang je meestal binnen 1 werkdag een bevestiging. De polis en de groene kaart worden per e-mail toegezonden.
  3. Aanvullende vragen: Het kan zijn dat de verzekeraar nog één of meerdere aanvullende vragen heeft over de aanvraag. Je ontvangt meestal binnen een paar uur wel een bericht of je bestelauto voorlopig gedekt is of niet. Deze aanvullende vraag of vragen sturen wij zo snel mogelijk per e-mail aan je toe. Dit kan helaas welk 1 of enkele werkdagen duren. Na ontvangst van de gevraagde informatie zal de aanvraag zo snel mogelijk door de verzekeraar verder beoordeeld worden. Je ontvangt dan per e-mail de bevestiging. De polis en de groene kaart worden ook per e-mail toegezonden.
  4. Afwijzing van de aanvraag: Het kan ook zijn dat de verzekeraar de aanvraag voor de bestelautoverzekering niet accepteert en de aanvraag afwijst. Deze afwijzing wordt uiteraard zo snel mogelijk per e-mail doorgezonden, maar ook dit kan 1 tot enkele dagen duren. Als je bestelautoverzekering niet wordt geaccepteerd, hebben wij toch altijd een oplossing. Neem dan even contact met ons op.

Na de acceptatie van de bestelautoverzekering ontvang je de brief met premieopgave, de polis en de groene kaart per e-mail. Vervolgens moet de premie nog betaald gaan worden. Als je per maand betaald, dan wordt de premie verplicht automatisch door de verzekeraar geïncasseerd. Als je hebt gekozen voor overboeking per bank, dan moet je zelf in de gaten houden dat je de premie zelf op tijd overmaakt aan de verzekeraar.

Premiebetaling per maand

Als je de premie per maand betaald dan berekend de verzekeraar de eerste premie altijd over de huidige maand plus de volgende maand. De eerste premie is daarom altijd hoger dan de maandelijkse premie die je berekend en aangevraagd had. Je betaalde de eerste keer dus maximaal 2 maal de maandpremie.

Voorbeeld eerste premie bij maandbetaling

Een rekenvoorbeeld om de eerste hoge premie uit te leggen. Stel dat de maandpremie voor je bestelautoverzekering € 50,- per maand is inclusief assurantiebelasting en kosten. De ingangsdatum is op 15 juni. De eerste keer betaal je dan € 25,- over 15 tot en met 30 juni plus € 50,- over 1 tot en met 31 juli is in totaal dus € 75,- over 15 juni tot en met 31 juli. Dit staat ook in de brief die je per e-mail ontvangt. Vanaf augustus betaald je maandelijks € 50,-.

In de aanvraag voor de bestelautoverzekering geef je op hoeveel schadevrije jaren je als regelmatig bestuurder hebt opgebouwd. De verzekeraar gaat ervan uit dat het opgegeven aantal schadevrije jaren klopt. Vervolgens gaat de verzekeraar dit controleren in de centrale databank van Roydata.

Geen schadevrije jaren in Roydata

Als de verzekeraar geen schadevrije jaren in Roydata kan vinden, dan ontvang je een e-mail om de schadevrije jaren schriftelijk aan te willen tonen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een royementsverklaring van je vorige verzekering, een leaseverklaring of een kopie van de polis van je vorige verzekering.

Afwijkend aantal schadevrije jaren

Het kan zijn dat de verzekeraar een afwijkend aantal schadevrije jaren in Roydata vindt. In dit geval ontvang je een e-mail met het aantal schadevrije jaren dat de verzekeraar uit Roydata heeft kunnen opvragen. Je kunt dan opgeven of dit klopt of niet. Als dit aantal niet klopt, dan moet je de vorige verzekeraar een verzoek toesturen om het aantal schadevrije jaren in Roydata te corrigeren.

BestelautoVerzekeringen.eu maakt ieder jaar automatisch een nieuwe vergelijking of wij een gunstiger alternatief voor je bestelautoverzekering hebben. Je ontvangt ieder jaar een e-mail. Het kan zijn dat wij geen gunstiger alternatief vinden en je huidige bestelautoverzekering nog de gunstigste is. Als wij een gunstiger alternatief voor je vinden, dan sturen wij je automatisch een aanbieding per e-mail. Je hebt dan 7 dagen de tijd om dit voorstel te accepteren. Wij zullen de wijziging vervolgens verder voor je in orde maken.