Spring naar hoofd-inhoud

Oldtimer bestelautoverzekering

Speciale oldtimerverzekering voor bestelauto's

Speciaal voor oude bestelauto's bieden wij de oldtimerverzekeringen voor je bestelauto. Maak een vergelijking voor je klassieker bestelwagen en sluit de goedkoopste oldtimer bestelautoverzekering online af. De premie is bovendien laag door een hoge online korting. Vul daarom hieronder de gegevens van de klassieker bestelauto in, geef aan dat je koerier bent en maak eenvoudig de premievergelijking.

De vergelijking is uiteraard volledig onafhankelijk. Verder is de premiekorting voor alle bestelautoverzekeringen gelijk. De getoonde premies zijn overigens inclusief 21% assurantiebelasting.

Premievergelijking oldtimerverzekeringen voor bestelauto's

Als de premievergelijking niet goed wordt weergegeven, klik op de bovenstaande titel. De premievergelijking wordt in een nieuw venster geopend.

Stap-voor-stap een bestelautoverzekering aanvragen

Hoe je bestelautoverzekeringen kunt vergelijken en aanvragen

  1. Berekenen - Kenteken en overige gegevens invullen en klik op 'berekenen'.
  2. Vergelijking - Klik het vierkantje voor de gewenste dekking aan en klik op 'start vergelijking'
  3. Offerte - Klik op 'gratis offerte' achter de gewenste verzekering om een offerte per mail te ontvangen
  4. Aanvragen - Óf klik op 'Ga verder' voor het aanvragen van de bestelwagenverzekering.
  5. Aanvullende dekking - Selecteer de gewenste aanvullende dekkingen en klik op 'Ga verder'
  6. Aanvragen - Alle gegevens volledig en correct invullen en klik op 'Verzekering aanvragen'
  7. Acceptatie - Binnen 1 tot 2 dagen ontvang je een reactie op je aanvraag. Meestal is dit overigens al binnen een paar uur.
  8. Beheer - Na het afsluiten krijg je toegang tot je online PolisMap en kun je de PolisMap App gebruiken

TIP! Klik op 'help mij' achter schadevrije jaren om de juiste schadevrije jaren voor je bestelautoverzekering te bepalen.

Informatie over de oldtimerverzekering voor bestelauto's

Bent u de trotse eigenaar van een klassieke bestelwagen? Dan is het belangrijk om de juiste verzekering voor uw oldtimer bestelwagen af te sluiten. Hieronder vind u informatie over de oldtimer bestelautoverzekering en voorzien wij u van de benodigde informatie die u nodig heeft om uw waardevolle bezit te verzekeren.

Wat is een Oldtimer Bestelautoverzekering?

Een oldtimer bestelautoverzekering is een gespecialiseerde verzekering die specifiek is ontworpen voor vintage bestelwagens. Deze voertuigen hebben een speciale plek in het hart van hun eigenaren, omdat ze niet alleen dienen als vervoermiddel, maar ook een grote historische en sentimentele waarde hebben. Het is daarom van cruciaal belang om een verzekering af te sluiten die voldoet aan de unieke behoeften en eisen van deze voertuigen.

Het Belang van Oldtimer Bestelautoverzekering

Behoud van Historische Waarde

Oldtimer bestelwagens worden vaak beschouwd als een stukje geschiedenis op wielen. Ze vertegenwoordigen een vervlogen tijdperk en worden wereldwijd gekoesterd door liefhebbers van klassieke voertuigen. Door een uitgebreide verzekering af te sluiten, kunt u ervoor zorgen dat de historische waarde van uw oldtimer bestelwagen behouden blijft. In het geval van een ongeval of schade zal de verzekering helpen bij het dekken van de kosten voor reparatie of restauratie.

Financiële Bescherming

Het bezitten en onderhouden van een oldtimer bestelwagen kan een aanzienlijke investering zijn. Gezien de zeldzaamheid en unieke kenmerken van deze voertuigen, kunnen reparatie of vervanging aanzienlijk duur zijn. Met de juiste verzekering kunt u uzelf beschermen tegen aanzienlijke financiële verliezen. In het geval van diefstal, brand, of andere onvoorziene gebeurtenissen, zal de verzekering u helpen bij het compenseren van de financiële last.

De Verschillende Soorten Verzekeringen voor Oldtimer Bestelwagens

Er zijn verschillende soorten verzekeringen beschikbaar voor oldtimer bestelwagens, en het is belangrijk om de juiste dekking te kiezen op basis van uw specifieke behoeften en het gebruik van het voertuig. Hier zijn enkele van de meest voorkomende verzekeringstypen:

WA-Verzekering

De WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) is de minimale verzekering die verplicht is voor alle voertuigen in Nederland. Deze verzekering dekt schade die u aanricht aan anderen met uw bestelwagen. Het is belangrijk op te merken dat de WA-verzekering geen dekking biedt voor schade aan uw eigen voertuig.

Beperkt Casco Verzekering

De Beperkt Casco verzekering biedt dekking voor schade aan uw oldtimer bestelwagen veroorzaakt door brand, diefstal, ruitbreuk, storm, en andere specifieke gebeurtenissen. Hoewel het niet zo uitgebreid is als een Volledig Casco verzekering, biedt het nog steeds een goede bescherming tegen veelvoorkomende risico's.

Volledig Casco Verzekering

De Volledig Casco verzekering, ook wel bekend als Allrisk verzekering, biedt de meest uitgebreide dekking voor uw oldtimer bestelwagen. Het dekt schade aan uw voertuig veroorzaakt door zowel externe factoren als uw eigen schuld. Dit omvat onder andere ongevallen, vandalisme en schade door eigen toedoen.

Veelgestelde Vragen over Oldtimer Bestelautoverzekering

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over oldtimer bestelautoverzekering, samen met de antwoorden:

Een oldtimer bestelautoverzekering is specifiek ontworpen voor vintage bestelwagens en biedt dekking die is afgestemd op hun unieke kenmerken en waarde. Een gewone bestelautoverzekering is daarentegen bedoeld voor moderne bestelwagens en heeft een andere dekkingsstructuur.

Ja, het is mogelijk om een oldtimer bestelautoverzekering af te sluiten voor een voertuig dat alleen voor hobbydoeleinden wordt gebruikt. U moet echter wel voldoen aan de specifieke voorwaarden en beperkingen van de verzekeraar.

Ja, verzekeraars kunnen beperkingen opleggen aan het gebruik van een oldtimer bestelwagen. Dit kan betekenen dat u het voertuig alleen voor specifieke doeleinden mag gebruiken, zoals vervoer van eigen materialen, shows of privéritten. Koeriersdiensten zijn bijvoorbeeld meestal uitgesloten. Raadpleeg uw verzekeraar voor de exacte voorwaarden.

Ja, de meeste verzekeraars hanteren voor het verzekerd bedrag van de casco dekking de getaxeerde waarde uit een taxatierapport. Dit zorgt ervoor dat u een passende vergoeding ontvangt in geval van schade of diefstal.

In veel gevallen is een taxatierapport vereist voor het verzekeren van de (beperkt) casco dekking voor een oldtimer bestelwagen voor de werkelijke waarde. Dit rapport geeft een objectieve schatting van de waarde van uw voertuig en wordt gebruikt bij het vaststellen van de verzekeringspremie.

In geval van een ongeval met uw oldtimer bestelwagen, is het belangrijk om onmiddellijk contact op te nemen met de hulpdienst op uw groene kaart en daarna direct de schade bij ons of bij uw verzekeraar te melden.