Spring naar hoofd-inhoud

Besparen kan op verschillende manieren

Tips hoe je kunt besparen op je bestelautoverzekering

Besparen op je bestelautoverzekering kan op verschillende manieren. Je kunt de premies vergelijken. Daarnaast kun je de voorwaarden vergelijken van voorwaarden. Verder kun je de dekking aanpassen. Bespaar door een hoger eigen risico te kiezen. Een schade voor eigen rekening nemen kan ook een besparing opleveren. Graag geven wij een aantal tips hoe je kunt besparen op je bestelautoverzekering.

 

Tips hoe je kunt besparen op je bestelautoverzekering

BestelautoVerzekeringen.eu heeft een aantal tips verzameld hoe je kunt besparen op je bestelautoverzekering.

 

TIP 1 : Vergelijk de premies en de polisvoorwaarden van verschillende bestelautoverzekeringen

Als je een nieuwe bestelauto wilt verzekeren is het goed om zo veel mogelijk bestelautoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Je kunt een premievergelijking maken. Daarnaast moet je ook de voorwaarden vergelijken. In de polisvoorwaarden staan namelijk vaak ook belangrijke verschillen.

 

TIP 2 : Voorkom dubbele verzekering

Dubbel verzekerd zijn is overbodig. Voorkom dus een dubbele verzekering. Als je al een rechtsbijstandsverzekering met verkeersdekking hebt, dan hoef je geen aanvullende dekking voor rechtsbijstand bij de bestelautoverzekering meer mee te verzekeren.

 

TIP 3 : Wijzig de dekking op basis van de leeftijd van de bestelauto

Als je bestelauto ouder is dan 5 jaar is het verstandig om te overwegen of het beter is om de bestelauto voor beperkt casco in plaats van allrisk te verzekeren. Als het niet nodig is om de bestelauto voor all-risk te verzekeren betaal je eigenlijk teveel premie. Is je bestelauto ouder dan 10 jaar, dan kun je overwegen om deze alleen voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren.

 

TIP 4 : Vergelijk de bestelautoverzekering ieder jaar opnieuw

Ieder jaar wordt de premie van de bestelautoverzekering aangepast. Ook de premies van andere bestelautoverzekeringen wordt aangepast. Het kan goed zijn dat er na een jaar een gunstigere bestelautoverzekering is. BestelautoVerzekeringen.eu maakt automatisch jaarlijks een nieuwe vergelijking voor je bestelautoverzekering en wij sturen ieder jaar een bericht of je kunt besparen door over te stappen naar een andere bestelautoverzekering.

 

TIP 5 : Laat je niet gebruikte bestelauto schorsen

Als de bestelauto gedurende een lagere periode niet gebruikt, dan kun je de bestelauto bij het RDW laten schorsen. Je kunt de bestelautoverzekering dan ook schorsen. Een bestelautoverzekering kan voor maximaal 3 jaar geschorst worden.

 

TIP 6 : Kies een hoger eigen risico

Iedere bestelautoverzekering heeft een standaard eigen risico. Het is ook mogelijk om een hoger eigen risico te kiezen. Met een hoger eigen risico betaal je een lagere premie. Bereken de premie van de bestelautoverzekering dus eens met een hoger eigen risico.

 

TIP 7 : Vergelijk of het claimen van een schade gunstig is

Als je een schade hebt aan de bestelauto is het verstandig om te vergelijken of het claimen van de schade op de bestelautoverzekering gunstiger is of dat het gunstiger is om de schade voor eigen risico te nemen. In geval van schade wordt het aantal schadevrije jaren namelijk lager, daardoor ook de bonus-/malustreden, de korting op de premie wordt lager, dus de premie wordt hoger.

 

Besparen op je bestelautoverzekeringen door te vergelijken

Klik hier voor voor een besparing door een onafhankelijke vergelijking voor bestelautoverzekering. Bereken online de premie, bereken je besparing en sluit direct online af. Inclusief jaarlijks automatische nieuwe vergelijking!

Premie bestelautoverzekering berekenen >>