Spring naar hoofd-inhoud

Bestelautoverzekering afsluiten

Meestal direct een voorlopige dekking per mail

Wil je een bestelautoverzekering afsluiten? Heb je net een bestelauto gekocht en heb je direct een verzekering nodig? Bij BestelautoVerzekeringen.eu kun je snel en gemakkelijk online een bestelautoverzekering afsluiten. Binnen enkele minuten ontvang je vaak al een voorlopige dekking per e-mail, en anders krijg je binnen enkele uren een reactie op je aanvraag.

Wettelijke Verplichting: Bestelautoverzekering Afsluiten

In Nederland is het afsluiten van een bestelautoverzekering wettelijk verplicht volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Dit betekent dat elk motorrijtuig, inclusief bestelauto's, minimaal verzekerd moet zijn voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt schade die je veroorzaakt aan anderen met je voertuig.

Goede (casco) dekking afsluiten om je investering te beschermen

Het kopen van een bestelauto is een belangrijke investering. Of je nu een kleine ondernemer bent die zijn eerste bedrijfswagen aanschaft of een groter transportbedrijf, een goede en goedkope bestelautoverzekering is een goede dekking essentieel. Naast de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering kun je er ook voor kiezen om aanvullende dekkingen af te sluiten, zoals een cascodekking voor schade aan je eigen bestelauto. Hoewel deze aanvullende dekkingen niet verplicht zijn, kunnen ze wel extra bescherming bieden en je financiƫle risico's verminderen.

Kies nu je ideale bestelautoverzekering

Vergelijk verzekeringen van onder andere de volgende verzekeraars: Allianz, ASR, REAAL en Nationale-Nederlanden.

Het Afsluitproces: Stap Voor Stap

Het afsluiten van een bestelautoverzekering kan eenvoudig en snel worden gedaan. Hier is een stapsgewijs proces dat je kunt volgen:

 1. Vul je gegevens in: Begin door je kenteken en andere relevante informatie in te vullen op de website van de verzekeraar.
 2. Vergelijk premies: Bekijk de verschillende dekkingsopties en premies die beschikbaar zijn en kies degene die het beste bij je behoeften past.
 3. Ontvang een offerte: Vraag een gratis offerte aan voor de geselecteerde verzekering om een beter inzicht te krijgen in de kosten.
 4. Dien je aanvraag in: Als je tevreden bent met de offerte, dien dan je aanvraag in via de website van de verzekeraar.
 5. Acceptatie: Wacht op goedkeuring van je aanvraag. Dit duurt meestal 1 tot 2 dagen, maar kan soms al binnen enkele uren worden verwerkt.
 6. Beheer je polis: Na acceptatie krijg je toegang tot je online polis en kun je deze beheren via de website of de bijbehorende app van de verzekeraar.

Voordelen van Bestelautoverzekeringen.eu

Bij BestelautoVerzekeringen.eu streven we ernaar om onze klanten een naadloze en stressvrije ervaring te bieden bij het afsluiten van een bestelautoverzekering. Enkele voordelen van het kiezen voor onze diensten zijn onder andere:

 • Snel en eenvoudig online af te sluiten
 • Standaard hoge korting op alle premies
 • Meestal voorlopige dekking binnen enkele minuten
 • Definitieve polis en bevestiging kan binnen enkele uren
 • Toegang tot online PolisMap voor eenvoudig beheer van je verzekering
 • Klantenservice via e-mail voor snelle ondersteuning

Veel gestelde vragen (FAQ) over het afsluiten van een bestelautoverzekering

Nee, helaas niet. Als er geen bijzonderheden zijn, dan ontvang je meestal binnen enkele minuten een e-mail met een bevestiging voor de voorlopige dekking. Als je een bevestiging van de voorlopige dekking hebt ontvangen kun je direct met de bestelauto gaan rijden.

Als je een bestelautoverzekering afsluit ontvang je meestal binnen enkele minuten al een voorlopige dekking. In sommige gevallen kan dit helaas iets langer duren.

Nee, je bestelauto is dan niet verzekerd. Pas op het moment dat je een bevestiging voor een voorlopige dekking hebt ontvangen ben je pas verzekerd en kun je met de bestelauto gaan rijden.

Meestal binnen enkele uren. Als er geen bijzonderheden zijn ontvang je binnen enkele urenen een bevestiging dat je bestelautoverzekering is geaccepteerd en ontvang je ook direct de polis per mail. Als de verzekeraar de aanvraag niet direct accepteerd, dan wordt de aanvraag verder in behandeling genomen. Afhankelijk van de situatie kan dit soms helaas enkele dagen duren.

Dat kan van een aantal gegevens afhangen. Dat kan te maken hebben met de bestelauto die verzekerd moet worden, het bedrijf dat de bestelautoverzekering aanvraagt of de persoon die met de bestelauto gaat rijden. Bijzondere of dure bestelauto's moeten meestal eerst verder beoordeeld worden. De bedrijfsactiviteiten kunnen een reden zijn om de verzekering niet direct te accepteren. Ook de informatie over de regelmatig bestuurder kan reden zijn voor het behandelen van een aanvraag.

Nee, niet altijd. Als je een voorlopige dekking hebt ontvangen dan mag je met de bestelauto alvast gaan rijden in afwachting van de definitieve beoodeling door de verzekeraar. Het kan zijn dat de verzekeraar bij de beoordeling van de aanvraag toch besluit om de verzekering niet te accepteren. Dit is dus geen garantie.