Spring naar hoofd-inhoud

Bestelautoverzekering afsluiten

Meestal direct een voorlopige dekking per mail

Bestelautoverzekering afsluiten? Bestelauto gekocht en direct een verzekering nodig? Bij BestelautoVerzekeringen.eu kun je online en snel een bestelautoverzekering afsluiten. Vaak ontvang je binnen enkele minuten een voorlopige dekking per mail en anders binnen enkele uren een reactie op je aanvraag.

Bestelautoverzekering afsluiten en meestal direct dekking

Heb je snel een bestelautoverzekering nodig? Het vergelijken en afsluiten van een bestelautoverzekering gaan eenvoudig. Klik hieronder op de button, vul de gegevens in, maak de vergelijking en vraag vervolgens de gunstigste bestelautoverzekering aan. Je ontvangt van ons bovendien een korting op alle premies van bestelautoverzekeringen. De getoonde premies zijn inclusief 21% assurantiebelasting.

Afsluiten bestelautoverzekering verplicht?

Ja, het afsluiten van een bestelautoverzekering is in Nederland verplicht. Een motorrijtuig moet in Nederland namelijk minimaal voor wettelijke aansprakelijkheid verzekerd zijn. Dit staat overigens in de Wet aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Daarnaast kan het verstandig zijn om ook een cascodekking voor schade aan de bestelauto zelf af te sluiten. heb je nog geen bestelautoverzekering voor je aangeschafte bestelwagen afgesloten? Maak via onderstaande button dan eenvoudig een vergelijking voor de gunstigste bestelauto-verzekering.

Kies nu je ideale bestelautoverzekering

Vergelijk verzekeringen van onder andere de volgende verzekeraars: Allianz, ASR, REAAL en Nationale-Nederlanden.

Stap-voor-stap een bestelautoverzekering afsluiten

Hoe je bestelautoverzekeringen kunt vergelijken en afsluiten

  1. Berekenen - Vul je kenteken en overige gegevens in en klik daarna op 'berekenen'.
  2. Premievergelijking - Klik het vierkantje voor de gewenste dekking aan en klik op 'start vergelijking'
  3. Offerte - Klik op 'gratis offerte' achter de gewenste verzekering om een offerte per mail te ontvangen
  4. Aanvragen - Óf klik op 'Ga verder' voor het direct aanvragen van de bestelwagenverzekering.
  5. Aanvullende dekking - Selecteer de gewenste aanvullende dekkingen en klik op 'Ga verder'
  6. Aanvragen - Alle gegevens volledig en correct invullen en klik op 'Verzekering aanvragen'
  7. Acceptatie - Binnen 1 tot 2 dagen ontvang je een reactie op je aanvraag. Meestal is dit overigens al binnen een paar uur.
  8. Beheer - Na het afsluiten krijg je toegang tot je online PolisMap en kun je de PolisMap App gebruiken

TIP! Klik op 'help mij' achter schadevrije jaren om de juiste schadevrije jaren voor je bestelautoverzekering te bepalen.

Direct aanvragen en afsluiten van bestelautoverzekering

Binnen enkele minuten ontvang je meestal een voorlopige dekking. Klik daarom hierboven op de button, vul de gegevens in, kies de gewenste bestelautoverzekering en vul de aanvraag verder in. Als er geen bijzonderheden zijn krijg je vervolgens meestal binnen enkele uren de definitieve polis en bevestiging. De voorlopige dekking ontvang je per mail. Ook de polis ontvang je daarna per e-mail. De klant en verzekeringsgegevens zijn daarna ook te vinden in je digitale PolisMap.

Het gemak van de online klantenservice van BestelautoVerzekeringen.eu

Als je een bestelautoverzekering hebt afgesloten ontvang je de polis per e-mail, ontvang je de groene kaart ook per post en ontvang je een uitnodiging voor onze PolisMap klantenportaal en onze App. Hierdoor kun je daarom nagenoeg alles direct zelf online regelen, kunnen wij jouw verzoeken snel verwerken. Je hebt bovendien altijd en overal inzage in je gegevens en verzekeringen. Verder zijn wij het beste bereikbaar via de e-mail.

Veel gestelde vragen (FAQ) over het afsluiten van een bestelautoverzekering

Nee, helaas niet. Als er geen bijzonderheden zijn, dan ontvang je meestal binnen enkele minuten een e-mail met een bevestiging voor de voorlopige dekking. Als je een bevestiging van de voorlopige dekking hebt ontvangen kun je direct met de bestelauto gaan rijden.

Als je een bestelautoverzekering afsluit ontvang je meestal binnen enkele minuten al een voorlopige dekking. In sommige gevallen kan dit helaas iets langer duren.

Nee, je bestelauto is dan niet verzekerd. Pas op het moment dat je een bevestiging voor een voorlopige dekking hebt ontvangen ben je pas verzekerd en kun je met de bestelauto gaan rijden.

Meestal binnen enkele uren. Als er geen bijzonderheden zijn ontvang je binnen enkele urenen een bevestiging dat je bestelautoverzekering is geaccepteerd en ontvang je ook direct de polis per mail. Als de verzekeraar de aanvraag niet direct accepteerd, dan wordt de aanvraag verder in behandeling genomen. Afhankelijk van de situatie kan dit soms helaas enkele dagen duren.

Dat kan van een aantal gegevens afhangen. Dat kan te maken hebben met de bestelauto die verzekerd moet worden, het bedrijf dat de bestelautoverzekering aanvraagt of de persoon die met de bestelauto gaat rijden. Bijzondere of dure bestelauto's moeten meestal eerst verder beoordeeld worden. De bedrijfsactiviteiten kunnen een reden zijn om de verzekering niet direct te accepteren. Ook de informatie over de regelmatig bestuurder kan reden zijn voor het behandelen van een aanvraag.

Nee, niet altijd. Als je een voorlopige dekking hebt ontvangen dan mag je met de bestelauto alvast gaan rijden in afwachting van de definitieve beoodeling door de verzekeraar. Het kan zijn dat de verzekeraar bij de beoordeling van de aanvraag toch besluit om de verzekering niet te accepteren. Dit is dus geen garantie.