Spring naar hoofd-inhoud

Groene kaart aanhangwagen

Voor de aanhanger bij de bestelauto

Als je aanhangwagen of caravan aan de bestelauto is vastgekoppeld is deze voor aansprakelijkheid meeverzekerd op de bestelautoverzekering. De aanhanger, oplegger of caravan heeft een eigen groene kaart. De groene kaart voor je aanhangwagen kun je hieronder via bestelautoverzekeringen.eu opvragen. Schade aan de aanhangwagen zelf is niet verzekerd.

 

Verzekering voor je aanhanger

De aanhanger kan op verschillende manieren verzekerd zijn. Als de aanhangwagen is vastgekoppeld aan je bestelauto, dan is deze meeverzekerd op je bestelautoverzekering. Controleer wel de dekking en de polisvoorwaarden of je aanhangwagen inderdaad meeverzekerd is op je bestelautoverzekering. Als de trailer, oplegger of aanhangwagen buiten het verkeer en niet gekoppeld stil staat, dan is de eigenaaraansprakelijk voor de aanhangwagen. Dit kan verzekerd zijn op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of je aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren als het om een privé aanhanger gaat. Voor schade aan de aanhangwagen zelf zou je een aanhangwagenverzekering kunnen afsluiten.

 

Groene kaart aanhangwagen

De aanhanger, oplegger of caravan heeft een eigen groene kaart. De extra groene kaart moet je ieder jaar bij de verzekeraar van je bestelautoverzekering aanvragen. Meer informatie over de groene kaart vind je op de pagina over de groene kaart.

 

Formulier opvragen groene kaart aanhangwagen

Bij uw bestelautoverzekering

Benodigde gegevens