No-claimbeschermer

No-claimregeling of No-claimbeschermer bij bestelautoverzekeringen

Wat is een no-claimregeling?

Voor ieder jaar dat je geen schade claimt (no-claim) bouw je via schadevrije jaren op, die een korting op je premie opleveren. Als je een schade hebt dan verlies je, door de no-claimregeling, veel no-claim korting en ga je meer premie betalen. Een no-claimbeschermer beschermt je tegen de terugval van de no-claimkorting. No-claim is de periode waarin je geen schade claimt bij je verzekeraar. Voor ieder schadevrij jaar kun je een korting op de premie van je autoverzekering opbouwen; de no-claim korting.

Schade claimen

Heb je schade en claim je deze bij je verzekeraar, dan heeft dit invloed op je no-claim korting. Het maakt daarbij niet uit of je een groot of een klein schadebedrag claimt. Om bij schade de opgebouwde korting te behouden, kun je een no-claimbeschermer afsluiten. Bij het claimen van schade ga je dan wel achteruit in schadevrije jaren, maar behoud je de opgebouwde korting. Hierdoor gaat de premie na de schadeclaim niet omhoog. Met een no-claimbeschermer kun je één keer per jaar een schade claimen, zonder dat je meer premie gaat betalen.

No-claimbeschermer minder nodig

Sta je op de hoogste trede van de bonus/malus-ladder, dan is een no-claimbeschermer waarschijnlijk overbodig. Vaak heb je een aantal jaren eerder al de hoogste korting bereikt. Sta je dus op de hoogste trede en claim je een schade, dan ga je wel terug in schadevrije jaren, maar niet in korting. Uiteraard is dit wel het geval als je daarna opnieuw een schade claimt, omdat je dan op een trede terecht komt die niet de maximale korting biedt.

Overstappen naar een andere verzekeraar

Wil je overstappen naar een andere autoverzekeraar, dan telt het werkelijke aantal schadevrije jaren. Als je bij je huidige verzekeraar een no-claimbeschermer hebt, maar wel schade(s) hebt geclaimd, dan kon je de opgebouwde korting behouden. Helaas geldt dit niet voor de schadevrije jaren. De premie bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij kan daardoor veel hoger uitvallen, omdat de hoogte van de korting opnieuw moet worden opgebouwd. Laat je voor je overstapt goed informeren over wat jij het beste kunt doen.

 

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking voor bestelautoverzekeringen en sluit de goedkoopste direct online af. Kies de gewenste dekking en aanvullende dekkingen bij je bestelautoverzekering.

Premie bestelautoverzekering berekenen >>