Bestelautoverzekering inclusief of exclusief BTW en BPM

Voor het bepalen van het verzekerd bedrag

Voor de bestelautoverzekering en het verzekerde bedrag van de bestelauto is het belangrijk of je de bestelauto inclusief BTW of exclusief B.T.W. en of je de bestelauto inclusief BPM of exclusief BPM wilt verzekeren. Als bedrijf kun je de BTW meestal verrekenen en kun je de bestelauto exclusief B.T.W. verzekeren.

Verrekenen van de omzetbelasting

Als je bedrijf BTW-plichtig is en je de BTW van de bestelauto kunt verrekenen moet je de bestelauto ook exclusief BTW verzekeren.

 

Grijs kenteken en BPM

Als je bestelauto een zogenaamd grijs kenteken heeft en je geen BPM hoefde te betalen hoef je deze ook niet te verzekeren. Als je de bestelauto inclusief BTW en/of BPM verzekerd is het verzekerde bedrag van de bestelautoverzekering te hoog en betaal je onnodig veel premie.

Veel gestelde vragen (FAQ) over BTW en BPM

Bij het berekenen, vergelijken en aanvragen van de bestelautoverzekering kunt u opgeven of u de verzekerde waarde van de bestelauto inclusief of exclusief BTW en/of BPM wilt verzekeren.

Als je als ondernemer BTW-plichtig bent en de BTW kunt verrekenen, dan hoef je de BTW op je bestelauto ook niet te verzekeren. Bij het vervangen van de bestelauto kun je de BTW weer verrekenen en wordt de BTW dus eigenlijk door de Belastingdienst vergoed. De aankoopprijs exclusief BTW blijft dan per saldo te betalen. Dit deel zou dan door de bestelautoverzekering uitgekeerd moeten worden.

De bestelautoverzekering exclusief BTW is voordeliger, omdat de verzekerde waarde (exclusief BTW) lager is. U hoeft dus minder te verzekeren, waardoor de premie lager wordt.

Als de bestelauto een zogenaamd grijs kenteken heeft, dan hoeft u geen BPM te betalen bij de aanschaf van de bestelauto. Op de bestelautoverzekering hoeft u de BPM dan ook niet te verzekeren.

Als de bestelauto exclusief BTW verzekerd is, dan wordt ook het schadebedrag exclusief BTW uitgekeerd. Het BTW-bedrag kun je via de BTW-aangifte verrekenen of terug vragen.

Bestelautoverzekering vergelijken & aanvragen

Klik hier om de premie voor je bestelautoverzekering inclusief of exclusief BTW en/of BPM te berekenen en de goedkoopste bestelautoverzekering direct online aanvragen. Bestelautoverzekering aanvragen >>