Verzekering grijs kenteken

Wat is grijs kenteken? Wat zijn de voorwaarden en hoe kun je een grijs kenteken verzekeren? Bekijk alle informatie!

Grijs kenteken verzekeren

Een auto met een grijs kenteken biedt voordelen. U krijgt een korting op de motorrijtuigenbelasting en bij het kopen van de auto bent u geen BPM verschuldigd. Dit geeft dus een aanzienlijke besparing op de belastingheffing. Bij het verzekeren van een auto met een grijs kenteken kunnen wij u helpen. In vergelijking met een personenauto zijn er minder verzekeraars die een verzekeringsoplossing bieden, maar het vergelijken loont.

 

Wat is grijs kenteken?

Een grijs kenteken is een kenteken dat begint met de letter "B" of "V". Een auto met een zogeheet grijskenteken biedt enkele financiele voordelen. Zo krijg je korting op mottorrijtuig belasting en je bent geen BPM verschuldigd bij de aanschaf van het voertuig. De reden dat we dit nu een grijs kenteken noemen is doordat in het verleden het kentekenbewijs deel 1, grijs was. Vrijwel alleen ondernemers en gehandicapten hebben een bestelauto met een grijs kenteken. 

 

Voorwaarden grijs kenteken

Wannneer kun je een grijs kenteken aanvragen? Het volledige overzicht van de voorwaarden van een grijs kenteken vind je bij de Belastingdienst. De voorwaarden van het voertuig verschillen per type wagen. Zo gelden er voor grote bestelauto's andere regels dan voor bestelauto's met een laadbak. Daarnaast moeten de eigenaren van de wagens ook aan enkele voorwaarden voldoen. Als allereerst moet de eigenaar of gehandicapt zijn of een ondernemer. Ondernemers moet omzetbelasting betalen en een BTW nummer bezitten. Daarnaast moet de bestelauto op naam staan van de firma of van de ondernemer zelf en moet meer dan 10% van de gemaakte kilometers zakelijk zijn. Voor gehandicapten geldt voornamelijk dat ze van dit vervoer afhankelijk moeten zijn.

 

Verzekering grijs kenteken afsluiten

Bij BestelautoVerzekeringen kun je gemakkelijk zelf een wagen met grijskenteken verzekeren. Om je bestelauto te verzekeren moet je kiezen welke dekking je voor je grijskenteken wilt aaanvragen. Bij de vergelijking van de bestelautoverzekeringen kun je uiteraard de verzekeringspremies vergelijken, maar ook de polis voorwaarden zijn belangrijk voor wat er wel en wat er niet verzekerd is. Selecteer de beste bestelautoverzekering en vul de aanvraag online in.

Bestelautoverzekering grijs kenteken vergelijken

Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking voor bestelautoverzekeringen. Wij houden automatisch rekening met de bonus-/malusladder van verzekeraars. Bereken daarom online de premie voor je bestelautoverzekering en sluit direct online af.

Premie bestelautoverzekering berekenen >>