Spring naar hoofd-inhoud

Bestelautoverzekering voor leaseauto

Bestelautoverzekering voor een leaseauto? Een bestelautoverzekering voor een leaseauto met financial lease vergelijk je bij dé specialist! Heeft u net een leaseauto aangeschaft en bent u op zoek naar een passende bestelautoverzekering

Het verzekeren van een leaseauto kan complex lijken, maar met de juiste informatie is het eenvoudiger dan u denkt. Hieronder meer informatie over onder andere financial lease, leaseverzekering en het verzekeren van een bestelauto.

In onze vergelijking voor bestelautoverzekeringen kunt u aangeven dat het een leaseauto is. Wij vergelijken vervolgens alle mogelijke autoverzekeringen voor uw leaseauto.

 

Bestelautoverzekeringen leaseauto vergelijken

Wat is een bestelautoverzekering voor leaseauto?

Voor een leaseauto met financial lease heeft de leasemaatschappij een belang bij de bestelauto en heeft een vordering op u of uw bedrijf. U moet dus wel zelf voor de verzekering zorgen. Voor de verzekeraar is het belangrijk om te weten dat het om een leaseauto gaat. De bestelauto is namelijk gefinancierd of geleend bij een leasemaatschappij of een bank. Een aantal verzekeraars accepteren geen autoverzekering voor leaseauto's. Een bestelautoverzekering voor een leaseauto is daarom een verzekering speciaal ontworpen voor bestelauto’s die via een leaseconstructie worden gebruikt. Deze verzekering biedt dekking voor aansprakelijkheid naar anderen, eventueel schade aan de bestelauto en in sommige gevallen aanvullende dekking zoals rechtsbijstand of inzittendenverzekering.

 

Waarom is een bestelautoverzekering belangrijk?

De WA aansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor een bestelauto, ook voor leasauto's. Als de bestelauto gestolen wordt, in brand vliegt of total loss is, dan moet u het geleende leasebedrag aan de leasemaatschappij terug betalen. Daarom is een casco-dekking voor een lease-auto extra belangrijk. Zonder casco-verzekering moet u het bedrag zelf aan de leasemaatschappij of bank terug betalen. Als u goed verzekerd bent dat keert de verzekeraar het bedrag aan de lease-maatschappij of  bank uit.

 

Financial lease en verzekeringen

Wat is financial lease?

Financial lease is een vorm van leasen of financieren waarbij u de leaseauto financiert over een afgesproken periode. U betaalt maandelijks een vast bedrag en aan het einde van de looptijd kunt u de auto vaak overnemen tegen een restbedrag. De auto staat op uw balans en u draagt zelf zorg voor de verzekering. Bij operational lease zijn nagenoeg alle kosten in het leasebedrag opgenomen, blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij en hoeft u zelf geen verzekering af te sluiten.

 

Verzekering bij financial lease

Bij financial lease moet u dus zelf een verzekering regelen. Dit biedt u daarom de flexibiliteit om een verzekering te kiezen die het beste past bij uw behoeften en budget. Voor een geleasede bedrijfsauto Het is belangrijk om een verzekering te kiezen die zowel WA-dekking als cascodekking biedt. Als de bestelauto onverhoop verloren gaan moet de lease of financiering wel terug betaald worden.

 

Leaseverzekering: Wat houdt het in?

Een leaseautoverzekering is een verzekering die speciaal is afgestemd op leaseauto’s. Deze verzekering biedt uitgebreide dekking, vaak inclusief schade aan de leaseauto, diefstal, en schade aan derden. Daarnaast kunt u kiezen voor aanvullende dekkingen zoals rechtsbijstand en inzittendenverzekering.

 

Bestelauto lease verzekeren: Waar moet u op letten?

Bij het afsluiten van een bestelautoverzekering voor uw leaseauto is het belangrijk om te kijken naar het type dekking. U kunt kiezen uit:

  • WA-verzekering: Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Dit is de minimale vereiste dekking en dekt alleen schade aan derden.
  • WA+ beperkt casco: Naast de WA-dekking biedt deze verzekering ook dekking voor schade door bijvoorbeeld brand, diefstal of ruitschade.
  • Allrisk (volledig casco): Dit is de meest uitgebreide dekking en biedt naast de WA-dekking ook dekking voor schade aan uw eigen voertuig, ongeacht wie de schuldige is.

 

Aanvullende verzekeringen

Naast de basisdekkingen kunt u kiezen voor aanvullende verzekeringen zoals:

 

Premie en eigen risico

De premie van uw bestelautoverzekering hangt af van verschillende factoren zoals het type voertuig, het aantal kilometers per jaar en uw schadevrije jaren. Ook of er sprake is van lease of niet kan van invloed zijn op de premie. Het eigen risico is het bedrag dat u zelf betaalt bij schade. Een hoger eigen risico resulteert meestal in een lagere premie.

 

Hoe kunt u een bestelautoverzekering voor uw leaseauto afsluiten?

Het afsluiten van een bestelautoverzekering voor uw leaseauto kan eenvoudig online. Volg deze stappen:

  1. Vergelijk verzekeringen: Gebruik onze online verzekeringsvergelijker om verschillende verzekeringen te vergelijken.
  2. Kies de juiste dekking: Selecteer de dekking die het beste past bij uw behoeften.
  3. Voer gegevens in: Vul uw persoonlijke, bedrijfs- en voertuiggegevens in. Vergeet niet aan te geven dat het een leaseauto is.
  4. Aanvraag versturen: Na de aanvraag ontvangt u soms binnen enkele minuten of uren een reactie, soms duurt dit enkele dagen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over bestelautoverzekeringen voor een leaseauto

Ja, het is wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben voor uw leaseauto. Als u een full operational lease heeft dan is de verzekering bij de lease inbegrepen, bij een financial lease of financiering bent u verplicht de verzekering voor de leasebestelauto zelf af te sluiten.

Dat hangt af van de voorwaarden van uw huidige verzekering. Het is belangrijk om dit na te vragen bij uw verzekeraar. Het is altijd verstandig om een nieuwe vergelijking voor uw nieuwe bedrijfsauto te maken. De schadevrije jaren kunt u wel overzetten naar de nieuwe autoverzekering.

Bij schade meldt u dit bij uw verzekeraar. Zij zullen de schade afhandelen volgens de voorwaarden van uw polis. Bij grotere schades moet de leasemaatschappij of bank ook geïnformeerd worden. In geval van diefstal of totaal verlies kan het zijn dat de schadeuitkering aan de bank of leasebedrijf wordt uitbetaald.

Ja, er zijn verzekeringen die speciaal zijn afgestemd op elektrische voertuigen, inclusief dekking voor de batterij en laadpalen. Kijk goed naar de polisvoorwaarden van de bestelautoverzekering.