Spring naar hoofd-inhoud

Ongevallen inzittendenverzekering

Voor een bestelautoverzekering

De ongevallen inzittendenverzekering keert een eenmalige vast bedrag uit wanneer één of meerdere van de inzittenden, waaronder de bestuurder, komt te overlijden of blijvend invalide raakt als gevolg van een ongeval.

Ongevallen inzittendenverzekering nodig?

Voor de uitkering van de ongevallen inzittenden verzekering maakt het niet uit wat de oorzaak is. De hoogte van de uitkering bepaal je namelijk zelf. De ongevallenverzekering is geen verplichte verzekering. Wel is het netjes om minimaal deze dekking af te sluiten, zeker als er andere mensen met je mee kunnen rijden. Deze meerijders of de nabestaanden ontvangen dan in geval van een ernstig ongeval in ieder geval een uitkering. Deze ongevallen inzittendenverzekering kost ongeveer slechts anderhalve Euro per maand. Deze verzekering is een aanvullende dekking op de bestelautoverzekering.

 

Vaste uitkering in geval van een ongeval of overlijden

De ongevallen inzittendenverzekering keert een vast bedrag uit in geval van blijvende invaliditeit of overlijden. Afhankelijk van de ernst van de blijvende invaliditeit keert de verzekering een percentage van het verzekerde bedrag uit. De hoogte van dit verzekerde bedrag bepaal je zelf bij het afsluiten van de ongevallenverzekering. Een voorbeeld van verzekerde bedragen :

 

 

Overlijden

Blijvende invaliditeit

Premie-indicatie

Verzekerd bedrag

€   5.000,-

€ 15.000,-

€   1,21 p/mnd

Verzekerd bedrag

€   7.500,-

€ 22.000,-

€   1,82 p/mnd

Verzekerd bedrag

€ 12.500,-

€ 25.000,-

€   2,72 p/mnd

Wat is het verschil met een schade inzittendenverzekering

Bij lichamelijk letsel of overlijden door een ongeval kunnen er voor de verschillende kosten verschillende verzekeringen van toepassing zijn :

De schade inzittendenverzekering is een uitgebreidere verzekering. Deze vergoed namelijk de werkelijke schade van medische kosten, materiële schade, blijvende invaliditeit en de werkelijke kosten in geval van overlijden. Een ongevalleninzittendenverzekering kan aanvullend naast een schade inzittendenverzekering afgesloten worden.

 

Een losse werknemersschadeverzekering

Als je personeel in de bestelauto rijdt, dan is alleen de ongevallen inzittendenverzekering als aanvullende dekking op de bestelautoverzekering minder geschikt. Als werkgever ben je aansprakelijk voor de eventuele schade van de werknemer tijdens werkuren. Deze vergoedt namelijk geen schade maar een vast bedrag. Als je personeel in de bestelauto rijdt, dan kun je bij de bestelautoverzekering daarom beter een schade inzittendenverzekering afsluiten of nog beter, een losse werknemersschadeverzekering.

 

Een ongevallen inzittendenverzekering nodig voor uw bestelauto?

Bij Bestelautoverzekering.eu kunt u makkelijk een aanvullende dekking op je huidige bestelautoverzekering aanvragen. De aanvullende dekking als uitbreiding op je huidige bestelautoverzekering toe te voegen is simpel geregeld. Vul het korte formulier in en wij zorgen voor de aanpassing.

 

Veel gestelde vragen (FAQ) over ongevallen inzittendenverzekering

Een ongevallenverzekering is vrijgesteld van assurantiebelasting. Over de premie voor de ongevallen inzittenden verzekering wordt dus geen 21% assurantiebelasting berekend.

Als er mensen met je mee rijden. Als er mensen met je mee rijden in je bestelwagen, dan ben je verantwoordelijk voor je inzittenden. Als je met je inzittenden bij een ongeval betrokken raakt en de inzittenden blijvend invalide worden of zouden overlijden, dan is de uitkering van een bedrag het minste dat je zou kunnen doen. Je kunt ook overwegen om een uitgebreidere schadeinzittendenverzekering af te sluiten.

Je kunt deze direct bij het aanvragen van de bestelautoverzekering aanvragen. Als je de aanvullende dekking later wilt toevoegen, dan kan dit via een kort formulier. Vul in, stuur op en wij zorgen voor de aanpassing.

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking voor bestelautoverzekeringen en sluit de goedkoopste direct online af. Kies de gewenste dekking en aanvullende dekkingen bij je bestelautoverzekering.

Premie bestelautoverzekering berekenen >>