Spring naar hoofd-inhoud

Regelmatig bestuurder

Van een bestelauto

De regelmatig bestuurder voor een bestelautoverzekering is de bestuurder die het meeste in de bestelauto zal gaan rijden. De premie korting voor de bestelautoverzekering wordt gebaseerd op de schadevrije jaren van de regelmatige bestuurder. Is de regelmatig bestuurder jonger dan 24 jaar dan kan er een hoger eigen risico van toepassing zijn.

 

De regelmatig bestuurder

De regelmatige bestuurder kan een andere persoon zijn dan de eigenaar van de auto. De eigenaar is de verzekeringnemer die de bestelautoverzekering moet aanvragen. De regelmatig bestuurder voor een bestelautoverzekering is de bestuurder die het meeste in de bestelauto zal gaan rijden. De schadevrije jaren worden overigens geregistreerd op naam van de verzekeringnemer.

 

Regelmatig bestuurder van belang voor de premieberekening

Bij het aanvragen van een bestelautoverzekering moet je de gegevens van de bestuurder die het meeste in de bestelauto zal rijden opgeven. Omdat de bestuurder van belang is voor de berekening van de premie. De postcode van de regelmatig bestuurder wordt vaak gebruikt voor de berekening van de premie. Het schadeverleden van de bestuurder is ook belangrijk. De premiekorting wordt namelijk gebaseerd op de schadevrije jaren van de regelmatigbestuurder. Ook de leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie. Het schadeverleden wordt geregistreerd op naam van de regelmatig bestuurder, maar overigens ook op naam van de verzekeringnemer.

 

Regelmatig bestuurder jonger dan 24 jaar

Regelmatig bestuurders die jonger zijn dan 24 krijgen vaak een lagere korting op de premie van de autoverzekering. Deze veroorzaken statistisch gezien namelijk meer schades. Als de regelmatig bestuurder van de auto jonger is dan 24 jaar, dan is er bij een schade bovendien meestal een hoger eigen risico van toepassing. Dit hogere eigen risico voor jonge bestuurders is dus afhankelijk van de regelmatig bestuurder.

 

De bestuurder op het moment van een ongeval of aanrijding

Op het moment dat er een ongeval of een aanrijding is, dan is van belang wie op dat moment de bestuurder van de bestelauto was. De bestuurder mag in de meeste gevallen een andere persoon zijn dan de regelmatig bestuurder die op de bestelautoverzekering is vermeld. Met name als de bestuurder op het moment van de aanrijding of het ongeval een jonge bestuurder van 24 jaar of jonger is kan dit van invloed zijn op de uitkering van de schade.

 

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking voor bestelautoverzekeringen. Bereken online de premie voor je bestelautoverzekering op basis van de juiste schadevrije jaren van de regelmatig bestuurder.

Premie bestelautoverzekering berekenen >>