Premievergelijking voor bestelautoverzekeringen voor koerier

Speciale koeriersverzekering

Goedkoopste bestelautoverzekering voor koeriers eenvoudig vergelijken en aanvragen. Als koerier kun je bij ons namelijk een speciale koeriersverzekering afsluiten. Meestal zijn koeriersdiensten op een standaard bestelautoverzekering niet verzekerd. De premie is bovendien laag door een hoge online korting. Vul daarom hieronder de gegevens van de bestelauto in, geef aan dat je koerier bent en maak eenvoudig de premievergelijking.

In de premieberekening vergelijken wij alleen bestelautoverzekeringen die ook koeriers en koeriersdiensten dekken. De vergelijking is uiteraard volledig onafhankelijk. Verder is de premiekorting voor alle bestelautoverzekeringen gelijk. De getoonde premies zijn overigens inclusief 21% assurantiebelasting.

Premievergelijking bestelautoverzekeringen voor koeriers

Als de premievergelijking niet goed wordt weergegeven, klik op de bovenstaande titel. De premievergelijking wordt in een nieuw venster geopend.

Kies nu je ideale bestelautoverzekering

Vergelijk verzekeringen van onder andere de volgende verzekeraars: Allianz, ASR, REAAL en Nationale-Nederlanden.

Stap-voor-stap een bestelautoverzekering aanvragen

Hoe je bestelautoverzekeringen kunt vergelijken en aanvragen

 1. Berekenen - Kenteken en overige gegevens invullen en klik op 'berekenen'.
 2. Vergelijking - Klik het vierkantje voor de gewenste dekking aan en klik op 'start vergelijking'
 3. Offerte - Klik op 'gratis offerte' achter de gewenste verzekering om een offerte per mail te ontvangen
 4. Aanvragen - Óf klik op 'Ga verder' voor het aanvragen van de bestelwagenverzekering.
 5. Aanvullende dekking - Selecteer de gewenste aanvullende dekkingen en klik op 'Ga verder'
 6. Aanvragen - Alle gegevens volledig en correct invullen en klik op 'Verzekering aanvragen'
 7. Acceptatie - Binnen 1 tot 2 dagen ontvang je een reactie op je aanvraag. Meestal is dit overigens al binnen een paar uur.
 8. Beheer - Na het afsluiten krijg je toegang tot je online PolisMap en kun je de PolisMap App gebruiken

TIP! Klik op 'help mij' achter schadevrije jaren om de juiste schadevrije jaren voor je bestelautoverzekering te bepalen.

 

Koeriersdiensten op een bestelautoverzekering meestal uitgesloten

Voorkom dat je onverzekerd bent!

Een aantal voorbeelden wanneer je bestelauto niet verzekerd is als je als je de bestelauto als koerier gebruikt.

Allianz: VRP 15, Pechhulp, Artikel 7.9, Uitsluitingen : Indien het motorrijtuig wordt ingezet als ambulance, taxi of koerier.

ASR: ZBWA 16-02, Artikel 3.1, U bent niet verzekerd als de verzekerde auto wordt gebruikt: - voor bezorgdiensten tegen betaling.

London: BES151, Artikel 4. Uitsluitingen : tijdens gebruik van het motorrijtuig voor rijles, verhuur, betaald personen- of goederenvervoer

Nationale-Nederlanden: 322-95, Artikel 3.2, Uitsluitingen sub b : vervoer van personen tegen betaling (waaronder niet wordt verstaan prive´-vervoer tegen een tegemoetkoming in de kosten);

Reaal: MB/B 2016, Artikel 11.8, Verhuur : de schade is ontstaan terwijl het motorrijtuig is verhuurd, wordt gebruikt voor vervoer van personen tegen betaling dan wel voor andere doeleinden dan bij het aangaan van deze verzekeringsovereenkomst is opgegeven of door de wet is toegestaan. (Bij de aanvraag heeft u dus moeten opgeven dat u de bestelauto voor koeriersdiensten gebruikt)

 

De voorwaarden voor een bestelautoverzekering voor een koerier

Veel voorkomende voorwaarden voor een koeriersverzekering zijn onder andere:

 • Je werkgebied als koerier moet regionaal zijn, oftewel ongeveer in een straal van zo’n honderd kilometer van je vestigingsplaats
 • De regelmatig bestuurder moet in vast dienstverband zijn
 • Je koeriersbedrijf heeft maximaal vijf bestelauto's in zijn bezit die gebruikt worden voor Koerierswerkzaamheden
 • De bestelauto mag niet ouder zijn dan 10 jaar

 

Veel gestelde vragen (FAQ) voor bestelautoverzekeringen voor koeriers

Wij hebben altijd een oplossing. Stuur de aanvraag dus gewoon in, want dan gaan wij een offerte op maat laten maken. Je moet er wel rekening mee houden dat het aanvragen langer duurt en dat de premie een stuk hoger zal zijn.

Nee. De goedere die je (voor iemand anders) vervoert zijn niet verzekerd op je bestelautoverzekering voor koeriers. Om de vervoerde goederen te verzekeren heb je een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering nodig. Deze moet je apart afsluiten.

Nee. Ook de spullen van jouzelf die je in de bestelauto vervoert of mee neemt zijn niet standaard verzekerd op de bestelautoverzekering. Meestal kun je bij de bestelautoverzekering daarom een aanvullende dekking afsluiten voor eigen goederen.