Spring naar hoofd-inhoud

Vergelijking bestelautoverzekeringen voor koeriers-, transport- en bezorgdiensten

Koeriersbedrijf | Koeriersdienst | Transportbedrijf | Bezorgdienst

Goedkoopste bestelautoverzekering voor koeriers eenvoudig vergelijken en aanvragen. Als koerier kun je bij ons namelijk een speciale koeriersverzekering afsluiten. Meestal zijn koeriersdiensten op een standaard bestelautoverzekering niet verzekerd. De premie is bovendien laag door een hoge online korting. Vul daarom hieronder de gegevens van de bestelauto in, geef aan dat je koerier bent en maak eenvoudig de premievergelijking.

Koeriersdiensten op een bestelautoverzekering meestal uitgesloten

Voorkom dat je onverzekerd bent! Veel verzekeraars accepteren geen bestelautoverzekeringen als deze voor koeriers- of besteldiensten gebruik worden. Een aantal voorbeelden wanneer je bestelauto niet verzekerd is als je als je de bestelauto als koerier gebruikt.

 • Allianz: VRP 15, Pechhulp, Artikel 7.9, Uitsluitingen : Indien het motorrijtuig wordt ingezet als ambulance, taxi of koerier.
 • ASR: ZBWA 16-02, Artikel 3.1, U bent niet verzekerd als de verzekerde auto wordt gebruikt: - voor bezorgdiensten tegen betaling.
 • London: BES151, Artikel 4. Uitsluitingen : tijdens gebruik van het motorrijtuig voor rijles, verhuur, betaald personen- of goederenvervoer
 • Nationale-Nederlanden: 322-95, Artikel 3.2, Uitsluitingen sub b : vervoer van personen tegen betaling (waaronder niet wordt verstaan prive´-vervoer tegen een tegemoetkoming in de kosten);
 • Reaal: MB/B 2016, Artikel 11.8, Verhuur : de schade is ontstaan terwijl het motorrijtuig is verhuurd, wordt gebruikt voor vervoer van personen tegen betaling dan wel voor andere doeleinden dan bij het aangaan van deze verzekeringsovereenkomst is opgegeven of door de wet is toegestaan. (Bij de aanvraag heeft u dus moeten opgeven dat u de bestelauto voor koeriersdiensten gebruikt)

De voorwaarden van een bestelautoverzekering voor een koerier

Als je een bestelautoverzekering hebt, dan zijn hier meestal voorwaarden aan verbonden. Veel voorkomende voorwaarden voor een koeriersverzekering zijn onder andere:

 • Je werkgebied als koerier moet regionaal zijn, oftewel ongeveer in een straal van zo’n honderd kilometer van je vestigingsplaats
 • De regelmatig bestuurder moet in vast dienstverband zijn
 • Je koeriersbedrijf heeft maximaal vijf bestelauto's in zijn bezit die gebruikt worden voor Koerierswerkzaamheden
 • De bestelauto mag niet ouder zijn dan 10 jaar

Bestelautoverzekeringen voor koeriers vergelijken of een voorstel op maat

Als je een koeriersdienst hebt en pakketten bezorgd, een bezorgdienst hebt of een transportbedrijf hebt dan moet je de bestelauto zakelijk verzekeren. Je bent verplicht om minimaal een WA-verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid af te sluiten. Je kunt de dekking uitbreiden met beperkt- of volledig casco dekking. Voor de schade aan goederen van derden kun je een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Om te voorkomen dat je niet verzekerd bent moet je bij de aanvraag van een bestelautoverzekering aangeven dat je goederen vervoert.

Bestelautoverzekering voor koeriers zijn helaas moeilijk te vinden. Wij bieden daarom 2 mogelijke oplossingen:

 1. Vergelijking voor bestelautoverzekering - Maak eerst een vergelijking van bestelautoverzekeringen om de premie te berekenen en geen in de vergelijking aan dat je de bestelauto voor koeriersdiensten gebruikt
 2. Op maat gemaakt voorstel - Als de vergelijking geen oplossing biedt, dan kunnen wij een op maat gemaakt voorstel opvragen en toesturen. Graag willen wij vragen om dan het onderstaande formulier in te vullen en toe te sturen

Stap 1. Vergelijking van bestelautoverzekeringen voor koeriers

In de premieberekening vergelijken wij alleen bestelautoverzekeringen die ook koeriers en koeriersdiensten dekken. De vergelijking is uiteraard volledig onafhankelijk. Verder is de premiekorting voor alle bestelautoverzekeringen gelijk. De getoonde premies zijn overigens inclusief 21% assurantiebelasting.

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Stap 2. Op maat gemaakt voorstel bestelautoverzekeringen voor koeriers

Als de vergelijking voor bestelautoverzekeringen geen oplossing biedt, dan kunnen wij een op maat gemaakt voorstel maken. Deze gaan wij opvragen bij de verzekeraar. Graag willen wij vragen om het onderstaande formulier in te vullen om een op maat gemaakt voorstel te kunnen toesturen.

 

Voorstel bestelautoverzekering voor koeriers aanvragen

1. Gegevens aanvrager bestelautoverzekering (kentekenhouder)
2. Regelmatig bestuurder bestelauto
3. Verzekeringsgegevens
4. Gegevens bestelauto
5. Slotvragen

Veel gestelde vragen (FAQ) voor bestelautoverzekeringen voor koeriers

Wij hebben altijd een oplossing. Stuur de aanvraag dus gewoon in, want dan gaan wij een offerte op maat laten maken. Je moet er wel rekening mee houden dat het aanvragen langer duurt en dat de premie een stuk hoger zal zijn.

Nee. De goedere die je (voor iemand anders) vervoert zijn niet verzekerd op je bestelautoverzekering voor koeriers. Om de vervoerde goederen te verzekeren heb je een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering nodig. Deze moet je apart afsluiten.

Nee. Ook de spullen van jouzelf die je in de bestelauto vervoert of mee neemt zijn niet standaard verzekerd op de bestelautoverzekering. Meestal kun je bij de bestelautoverzekering daarom een aanvullende dekking afsluiten voor eigen goederen.