Schade inzittendenverzekering

Schade inzittendenverzekering voor bestelautoverzekeringen

De Schade inzittendenverzekering vergoedt de werkelijke schade die één of meer inzittenden van een bestelauto hebben in geval van letsel, opgelopen schade of in geval van overlijden door een ongeval. Zeker als er ook (wel eens) een werknemer in de bestelauto rijdt is dit een belangrijke dekking.

Ongevallen inzittendenverzekering

Ongevallen inzittendenverzekering nodig?

De schade kan een vergoeding van beschadigde persoonlijke bezittingen, vergoeding van medische kosten, een arbeidsongeschiktheidsuitkering en/of een bedrag voor overlijden zijn. Voor de uitkering is het overigens niet van belang hoe of door wie het ongeval heeft plaats gevonden. Voor ruim drie Euro extra premie adviseren wij deze zeer scherp geprijsde schade inzittenden verzekering bij de bestelautoverzekering af te sluiten.

 

Schade inzittendenverzekering of ongevallen inzittenden verzekering?

Bij lichamelijk letsel of overlijden door een ongeval kunnen er voor de verschillende kosten verschillende verzekeringen van toepassing zijn :

  • Medische kosten : zorgverzekering, schade inzittendenverzekering

  • Materiële schade : schadeinzittendenverzekering
  • Blijvende invaliditeit : schadeinzittendenverzekering (werkelijke schade), ongevallen inzittendenverzekering (vast bedrag)
  • Overlijden : schade inzittendenverzekering (werkelijke schade), ongevallen inzittendenverzekering (vast bedrag), uitvaartverzekering, overlijdensrisicoverzekering
  • Werkelijke schade : schade inzittendenverzekering
  • Smartengeld : schade inzittenden verzekering

De schade inzittendenverzekering is een uitgebreidere verzekering dan de ongevallen inzittendenverzekering. Deze vergoedt de werkelijke schade van medische kosten, materiële schade, blijvende invaliditeit en de werkelijke kosten in geval van overlijden. Een ongevallen inzittendenverzekering kan overigens aanvullend naast een schade inzittendenverzekering afgesloten worden, maar dit is dan enigszins dubbel en is dus niet echt nodig.

 

Schade inzittendenverzekering voor werkgevers

Als je personeel in de bestelauto rijdt, dan is de schade inzittendenverzekering als aanvullende dekking op de bestelautoverzekering sterk aan te bevelen. Als werkgever ben je namelijk aansprakelijk voor de eventuele schade van je werknemer tijdens werkuren. De ongevallen inzittendenverzekering vergoedt geen schade maar een vast bedrag. Als je personeel in de bestelauto rijdt, dan kun je bij de bestelautoverzekering dus beter een schade inzittendenverzekering afsluiten of nog beter, een volledige werknemersschadeverzekering.

 

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking voor bestelautoverzekeringen en sluit de goedkoopste direct online af. Kies de gewenste dekking en aanvullende dekkingen bij je bestelautoverzekering.

Premie bestelautoverzekering berekenen >>