Spring naar hoofd-inhoud

Volledig Casco (Allrisk dekking)

Allrisk verzekering voor een bestelautoverzekering

Wat is wa volledig casco dekking?

Een volledig casco dekking, ook wel Allrisk genoemd, is een uitgebreide verzekering. Deze bestelautoverzekering keert ook een bedrag uit als je bijvoorbeeld zelf een deuk in je bestelauto veroorzaakt, voor zelf veroorzaakte schades of een onbekend iemand uw bestelauto heeft beschadigd.

 

Wanneer is het handig om je volledig casco te verzekeren?

Volledig casco, ook wel allrisk genaamd, is een uitbreiding van de aansprakelijkheidsdekking. De aansprakelijkheidsdekking biedt dekking voor schade die aan iemand anders is veroorzaakt. De volledig casco dekking (all-risks) biedt een uitgebreide vergoeding voor schade aan je eigen bestelauto. De beperkt casco dekking biedt dekking voor een zeer groot aantal risico's. De belangrijkste dekkingen zijn zelf veroorzaakte schade aan de eigen bestelauto of schade die door een onbekende derde of door iets anders van buitenaf is veroorzaakt. Dit is de meest gekozen dekking voor bestelautoverzekeringen voor bestelauto's van nieuw tot 6 jaar oud.

 

Bestelauto premie volledig casco (all-risks) verzekering

Eerst wordt de premie voor de wettelijke aansprakelijkheidsdekking berekend. Daarna wordt de premie verhoogd met de aanvullende premie voor de volledig casco dekking. De premie voor de bestelautoverzekering wordt in de meeste gevallen bepaald door de nieuwwaarde of cataloguswaarde van de bestelauto. De nieuwwaarde van de bestelauto is het bedrag dat een zelfde of vergelijkbare bestelauto nieuw zou kosten. Hoe hoger de nieuwwaarde of cataloguswaarde van de bestelauto, hoe hoger de premie. Uiteraard zijn de opgebouwde schadevrije jaren ook van grote invloed op de korting en dus de hoogte van de premie. Als je de bestelauto niet kunt missen en je niet genoeg geld hebt om direct een nieuwe te kopen als de bestelauto total loss is, dan adviseren wij een volledig casco verzekering af te sluiten.

 

Voordelen volledig casco verzekering

 

SituatieWA dekking Beperkt Casco Volledig Casco 
Schade aan anderen
Ruitschade en ruitvervanging 
Brand, explosie en kortsluiting 
Diefstal, verduistering en joyriding 
Aanrijding met wild en dergelijke 
Neerstortende vliegtuigen 
Transport van de auto 
Botsen en omslaan  
Te water of van de weg raken  
Van buiten komende onheilen  

Veel gestelde vragen (FAQ) over de volledig casco allrisk dekking

Nee, het gereedschap in je bestelauto is standaard niet verzekerd. Als je een inventaris- en goederenverzekering hebt voor je gereedschap, je voorraad goederen of andere materialen dan is de dekking meestal beperkt tot je bedrijfsgebouw en eventueel bedrijfsterrein. In de bestelauto is dit vaak niet gedekt. Op de bestelautoverzekering kun je het gereedschap, goederen, voorraad, hulpmiddelen en materialen als aanvullende dekking meeverzekeren. Een andere oplossing is en aparte eigen vervoerverzekering of goederentransportverzekering.

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking voor bestelautoverzekeringen en sluit de goedkoopste direct online af. Kies de gewenste dekking en aanvullende dekkingen bij je bestelautoverzekering.

Premie bestelautoverzekering berekenen >>