Spring naar hoofd-inhoud

Bij wie kan ik mijn schade claimen als ik alleen een WA-dekking op mijn bestelautoverzekering heb?

De goedkoopste verzekeringsvorm voor de bestelautoverzekering is de WA autoverzekering. Deze dekking heeft wel een groot nadeel. De schade aan je eigen auto keert de verzekeraar niet uit. Maar wat als de schade veroorzaakt is door de tegenpartij? Bij wie kan ik mijn schade dan claimen?

 

WA verzekerd – Gaat de verzekeraar uw schade verhalen op de tegenpartij?

Nee, helaas gaat de verzekeraar dat niet voor je doen. Je kunt wel hulp krijgen als je aanvullend verzekerd bent met een rechtsbijstandsverzekering of een verhaalbijstandsverzekering. De verzekeraar gaat schade wel verhalen op de tegenpartij als je WA + volledig casco verzekerd bent. Het verhalen van schade op de verantwoordelijke kan best ingewikkeld zijn. Je hebt namelijk te maken met een doorgewinterde verzekeraar die precies weet hoe ze de kosten voor zichzelf zo laag mogelijk kunnen houden. Wij kunnen je gerust stellen. Je staat er niet alleen voor.

 

Schakel via BestelautoVerzekeringen de hulp in van 112schade.nl

De verhaalservice van 112schade weet hoe je de tegenpartij aansprakelijk kunt stellen. Ook weten zij wat de valkuilen zijn bij het verhalen van schades op verantwoordelijke derden. Je kunt het op eigen houtje doen, maar omdat je niet precies weet hoe het gaat en wat je rechten zijn, sta je zwak tegenover de verzekeraar van de tegenpartij. 112schade kan je helpen. Zij gaan de schade graag voor je verhalen. De kosten die 112schade maakt voor het verhalen van de schade leggen wij bij de veroorzaker van de schade neer. Terecht ook, zij hebben er ook voor gezorgd dat je in deze positie terecht bent gekomen.

 

Hoe handel je als jij de veroorzaker van de schade bent?

Als jij aansprakelijk bent voor schade aan anderen, dien je de schade in bij uw verzekeraar. De tegenpartij moet namelijk gecompenseerd worden voor de schade. Mocht de aansprakelijkheid inderdaad bij jou liggen, dan kun jij je eigen schade ook niet verhalen op de tegenpartij. In dat geval draag je de schadelasten zelf. Uiteraard krijg je met de WA + volledig casco wel de eigen schade uitgekeerd.

 

Bron: 112schade.nl

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking voor bestelautoverzekeringen. Bereken online de premie voor je bestelautoverzekering en sluit direct online af. Inclusief jaarlijks automatische nieuwe vergelijking!

Premie bestelautoverzekering berekenen >>