Spring naar hoofd-inhoud

Eenzijdig ongeluk of schade zonder tegenpartij?

Vul altijd een aanrijdingsformulier en meldt bij de verzekeraar!

Vul ook altijd een aanrijdingsformulier in bij een eenzijdig ongeluk of bij een schade aan je bestelauto zonder dat er tegenpartij is. Dit is namelijk bewijs ook voor je eigen verzekeraar.

 

Altijd invullen en opsturen

Met het formulier leg je de schade vast, dit is dan ook gelijk je bewijsmateriaal. Als je een schade wilt claimen bij je bestelautoverzekering, dan moet je altijd het aanrijdingsformulier gebruiken. Daar staan namelijk alle relevante vragen op dit de verzekeraar wil weten. Ook zonder tegenpartij, dan kun je het aanrijdingsformulier gebruiken om de schade vast te leggen. Zelfs als je een schade niet wilt claimen is het verstandig om toch direct een aanrijdingsformulier in te vullen en aan de verzekeraar te versturen.

 

Schade altijd melden bij de verzekeraar

De verzekeraar wil het aanrijdingsformulier ook hebben uit voorzorg. Mogelijk volgt er nog een aansprakelijkheidsstelling van de wegbeheerder bij bijvoorbeeld een ongeval met een vluchtheuvel. Misschien dat er, zonder dat je het wist, toch een tegenpartij bij betrokken was. Dan is het veel beter als je verzekeraar alvast weet wat er gebeurd is.

Veel gestelde vragen (FAQ) over een eenzijdig ongeluk

Bij voortuig A mag je al je eigen gegevens invullen. De kolom van voertuig B hoeft niet ingevuld te worden. Alle informatie die je weet moet je invullen. Let op dat je ook de middelste kolom en de achterzijde invult. Meer informatie over het invullen van het aanrijdingsformulier vind je op de pagina aanrijdingsformulier.

Dat kan op verschillende manieren:

  • Stuur het aanrijdingsformulier naar je assurantie tussenpersoon of je verzekeraar
  • Vul de schade op je klantenpaginan van je bestelautoverzekering in
  • Klanten van BestelautoVerzekeringen.eu: aanrijdingsformulier mailen of de schade melden via de PolisMap.

Allereerst moet je dit uiteraard melden aan de eigenaar van hetgeen je beschadigd hebt. Vul vervolgens het aanrijdingsformulier in. Vul onder voertuig B vervolgens alle beschikbare informatie over de tegenpartij in of de partij waar iets van beschadigd is. Dit kan bijvoorbeeld de buurman, de gemeente of de wegbeheerder zijn.