Spring naar hoofd-inhoud

Turien & Co verhoogd de premies voor bestelautoverzekeringen

Maak eens een nieuwe vergelijking van je bestelautoverzekering

Turien & Co Assuradeuren gaat per 1 juli 2018 de premies van de bestelautoverzekeringen verhogen. Dit komt door de aanhoudend hoge schadelast en de stijgende reparatiekosten.

De verhoging van de premie is afhankelijk van een aantal factoren. Je kunt hierbij denken aan de cataloguswaarde en de regio. Daarom is de premieverhoging per bestelauto anders. Turien kan daarom ook geen exact verhogingspercentage aangeven. Gemiddeld gelden de volgende percentages:

 

Premieverhoging WA

5,6% verhoging

 

Premieverhoging Beperkt Casco

11% verhoging bij catwaarde (incl. BPM) tot € 20.000
3% verhoging bij catwaarde (incl. BPM) boven € 20.000

 

Premieverhoging Casco

10% verhoging bij catwaarde (incl. BPM) tot € 20.000
2,5% verhoging bij catwaarde (incl. BPM) boven € 20.000

 

Veel gestelde vragen (FAQ) over een premieverhoging en overstappen

Ja, dat mag. Als Turien je premie verhoogd dan heb je 30 dagen de tijd om een nieuwe bestelautoverzekering te vinden en de bestelautoverzekering bij Turien & Co op te zeggen. Vraag altijd eerst een nieuwe bestelautoverzekering aan. Als de nieuwe bestelautoverzekering door de nieuwe verzekeraar is geaccepteerd, dan kun je de huidige bestelautoverzekering opzeggen.

Let op: Bij bestelauto's is het heel belangrijk dat de verzekering naadloos overgaat op een andere verzekering in verband met de verzekeringsplicht. De einddatum en de ingangsdatum dienen dus hetzelfde te zijn.

Let op: Je kunt de bestelautoverzekering alleen opzeggen als het om een premieverhoging voor alle bestelautoverzekeringen gaat. Je kunt de bestelautoverzekering dus niet opzeggen als de premieverhoging door een schade of een wijziging komt.

Ja. Op de vervaldatum mag een verzekeraar de premie verhogen. Dit kan dus wel alleen op de datum van de verlenging van de bestelautoverzekering. Bovendien moet de verzekeraar dit dan voor alle bestelautoverzekeringen doen.

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking voor bestelautoverzekeringen. Bereken de besparing op je huidige bestelautoverzekering via Turien & Co en sluit direct online af. Inclusief jaarlijks automatische nieuwe vergelijking!

Premie bestelautoverzekering berekenen >>