Baanbrekende Verandering: Real-time Registratie Schadevrije Jaren Bestelautoverzekeringen

In de wereld van bestelautoverzekeringen zit er een revolutionaire verandering aan te komen. Vanaf 1 juli 2024 zullen verzekeraars een nieuw systeem voor de registratie van schadevrije jaren introduceren. De schadevrije jaren zullen dan real-time geregistreerd worden. Deze innovatie, gebaseerd op blockchain technologie, belooft een ware revolutie in de manier waarop schadevrije jaren worden vastgelegd en beheerd.

Het Huidige systeem voor registratie van schadevrije jaren

Momenteel is het proces van het registreren van schadevrije jaren voor bestelautoverzekeringen een bron van verwarring en problemen voor velen. Bij het afsluiten van een nieuwe bestelautoverzekering moet je aangeven hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Helaas blijken deze schadevrije jaren vaak niet te kloppen, wat leidt tot correcties achteraf. Statistieken tonen aan dat één op de twee aanvragen verkeerd gaat, met als gevolg dat de helft van de nieuwe bestelautoverzekeringen naderhand aangepast moet worden.

Wat Zijn Schadevrije Jaren?

Schadevrije jaren (SVJ's) zijn de jaren waarin geen schadeclaims zijn ingediend bij de verzekeraar. Voor elk jaar zonder claims wordt één schadevrij jaar toegevoegd aan het totaal. Het aantal schadevrije jaren heeft invloed op de premie van de bestelautoverzekering. Dit systeem wordt vaak aangeduid als de bonus/malus-ladder of no-claim korting.

De Nieuwe Revolutie: Blockchain Technologie

Het nieuwe systeem voor de registratie van schadevrije jaren zal gebaseerd zijn op blockchain technologie. Deze innovatie biedt real-time inzicht in het aantal schadevrije jaren, zowel voor verzekerden als verzekeraars. Verzekerden hoeven niet langer zelf het aantal opgebouwde schadevrije jaren door te geven bij het afsluiten van een motorrijtuigenverzekering. Verzekeraars kunnen direct toegang krijgen tot het juiste aantal vanuit het systeem. Dit resulteert in meer transparantie, efficiëntie en gebruiksgemak voor alle partijen.

Voordelen van het Nieuwe Systeem

Het nieuwe systeem biedt diverse voordelen:

  • Real-time Toegang: Zowel verzekerden als verzekeraars hebben 24/7 toegang tot de actuele schadevrije jaren, wat zorgt voor nauwkeurigheid en gemak.
  • Volledig Inzicht: Het systeem geeft inzicht in de opbouw van schadevrije jaren, inclusief belangrijke gebeurtenissen die van invloed zijn op de SVJ's.
  • Eenvoudige Overstap: Verzekeraars kunnen eenvoudig overstappen doordat het nieuwe systeem ook maanden in overweging neemt, waardoor opgebouwde schadevrije tijd niet verloren gaat.
  • Blockchain Betrouwbaarheid: De blockchain database wordt gedecentraliseerd beheerd door alle betrokken partijen, wat de betrouwbaarheid en veiligheid vergroot.

Implementatie en Overgangsperiode

Het nieuwe systeem wordt verwacht in gebruik genomen te worden op 1 juli 2024. Voor particuliere autoverzekeringen geldt een overgangsperiode van zes maanden. Zakelijke bestelautoverzekeringen krijgen een overgangsperiode van 24 maanden. Deze geleidelijke overgang zorgt voor een soepele overgang naar het nieuwe systeem.

Conclusie: Een Nieuw Tijdperk in Bestelautoverzekeringen

De introductie van het nieuwe systeem voor de registratie van schadevrije jaren markeert een mijlpaal in de wereld van bestelwagenverzekeringen. Met real-time inzicht, transparantie en eenvoudige overstapmogelijkheden belooft dit systeem een verbeterde ervaring te bieden voor zowel verzekerden als verzekeraars. Dit betekent het einde van onjuiste opgaven en correcties achteraf. De autoverzekeringsindustrie stapt een nieuw tijdperk binnen, gedreven door blockchain technologie.

Tip: Bespaar op Je Bestelautoverzekering

Ben je al langere tijd bij dezelfde verzekeraar en heb je schadevrije jaren opgebouwd? Overweeg dan een vergelijking te maken om te kijken of je kunt besparen op je bestelautoverzekering. Overstappers kunnen gemiddeld €265 per jaar besparen op hun premie. Profiteer van onze uitgebreide vergelijking op BestelautoVerzekeringen.eu.