Spring naar hoofd-inhoud

Veiligheid van Nederlandse wegennet in beeld met Veiligeroute.nl

Aangeboden door Allianz Nederland

Allianz lanceert een nieuwe een nieuwe tool op een website die het aantal geregistreerde schades, het aantal geregistreerde ongelukken en de veiligheid van het Nederlandse wegennet toont. Op de website Veiligeroute.nl is namelijk informatie om een veilige route te vinden. Op veiligeroute.nl staat verder een online ‘heatmap’ die de weggebruiker de donkere winter door helpt. Daarnaast kun je het aantal geregistreerde schades en ongelukken tot op straatniveau bekijken.

Update: Veiligeroute.nl niet meer beschikbaar

Helaas is de website www.veiligeroute.nl inmiddels niet meer beschikbaar.

Veiligeroute.nl

Verzekeraar Allianz heeft de website Veiligeroute.nl, een nieuwe tool die voor alle Nederlandse wegen het aantal geregistreerde schades en ongelukken toont, gelanceerd. Met Veiligeroute.nl kun je namelijk de meest veilige route bepalen. Door je inzicht te geven in veilige routes wil de verzekeraar de risico’s op de weg beperken en de verkeersveiligheid verbeteren.

Aantal geregistreerde schades en ongelukken tot op straatniveau te bekijken

“Veiligeroute.nl is een mooi voorbeeld hoe wij onze expertise op het gebied van mobiliteit, risico’s, schade en de impact daarvan overbrengen op het grote publiek,” vertelt Jeroen Kruisdijk, Head of Strategic Projects bij Allianz Benelux. “Door weggebruikers bewust te maken van de veiligheid van wegen kunnen zij bepaalde risico’s vermijden en hun eigen veiligheid op de weg vergroten. Dat speelt nog sterker in de wintertijd, als het ’s avonds al vroeg donker is,” aldus Kruisdijk.

 

Ongevallen-hotspots in een oogopslag

Veiligeroute.nl toont volgens de verzekeraar op een ‘heatmap’ in één oogopslag de ongevallen-hotspots van het Nederlandse wegennet. De kaart is gebaseerd op uitgebreide ongevallendata en verkeersgegevens van de Rijksoverheid. Gebruikers kunnen filteren op specifieke tijdstippen (bijvoorbeeld ochtendspits en schooltijden) en het type weggebruiker (onder andere motorvoertuig, fiets of voetganger). Door in te zoomen op straatniveau, schakelt de kaart over naar een risicoscore per weggedeelte.

 

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Klik hier voor een veilige vergelijking voor bestelautoverzekeringen. Bereken online de premie voor je bestelautoverzekering en sluit direct online af. Inclusief jaarlijks automatische nieuwe vergelijking!

Premie bestelautoverzekering berekenen >>