Groene kaart voor een aanhangwagen soms verplicht

Aan te vragen via je bestelautoverzekering

In een aantal landen is een aparte groene kaart voor een aanhangwagen, die zwaarder dan 750 kg en dus een eigen kenteken heeft, verplicht. Voor de aanhanger heb je dan verplicht een internationaal verzekeringsbewijs, oftewel groene kaart, nodig. Vraag de extra groene kaart voor je aanhangwagen aan via de bestelautoverzekering.

 

Groene kaart voor aanhangwagen verplicht

Als je aanhanger zwaarder is dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen), dan heeft deze ook een eigen (geel) kenteken. Dit zijn caravans en aanhangers die als code 'F' hebben. Als je met de aanhangwagen naar Duitsland, Polen of Spanje gaat, dan heb je voor dit kenteken van de aanhanger ook een aparte groene kaart nodig. Dit geldt ook als u door deze landen heen rijdt, bijvoorbeeld op weg naar Italiƫ, Portugal, Zwitserland of Oostenrijk.

 

Groene kaart voor aanhangwagen in Nederland

In Nederland is de aanhangwagen of caravan standaard meeverzekerd op de bestelautoverzekering van het trekkende voertuig. Op de groene kaart van de bestelautoverzekering staat daarom de code 'AF'

 

Groene kaart aanvragen

Zolang de aanhanger aan de auto gekoppeld is, dan is de aanhangwagen op de bestelautoverzekering verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid. De extra aparte groene kaart voor de aanhangwagen moet je daarom ook aanvragen bij de verzekeraar van je bestelautoverzekering.

 

Bestelauto verzekerd bij BestelautoVerzekeringen.eu?

Als je bij ons verzekerd bent, dan kun je de extra groene kaart eenvoudig aanvragen via het formulier op onze website aanvragen.

 

Meer informatie

Op onze pagina over de groene kaart kun je meer informatie vinden over de groene kaart en de groene kaart voor aanhangwagens.