Autoverzekeraars verhoogde premie met gemiddeld 16%

Ook voor bestelautoverzekeringen

In het afgelopen jaar verhoogden autoverzekeraars hun prijzen voor polissen. Gemiddeld was de premieverhoging 16 procent. Dit blijkt uit onderzoek in het zomernummer van de Consumentengids. Soms was de premiestijging wel 65 procent en in enkele gevallen verdubbelde de premie.

 

Vooral de prijs van de dekking voor wettelijke aansprakelijkheid steeg. Kleinere verzekeraars hebben de meeste negatieve uitschieters. Daarbij staat de Kilometerverzekering aan kop met een gemiddelde premiestijging van 62 procent. Ook de premies van SNS, rijstijlpolis myJINI (een joint venture met Allsecur), Autoweek en Verzekeruzelf.nl werden volgens de bond flink verhoogd met 35 tot 55 procent.

 

Leeftijd van de regelmatig bestuurder speelt rol

Bij sommige verzekeraars speelt leeftijd een belangrijke rol. Zo betalen oudere automobilisten (70 jaar of ouder) bij SNS na een jaar 68 procent meer. Terwijl de premieverhoging voor jongeren (tot 26) beperkt blijft tot 26 procent. 'Ervaren rijders' van 30 tot en met 65 jaar betalen bij Zelf dit jaar 28 procent meer. Centraal Beheer verhoogde de premies relatief weinig, maar de WA-premies voor zowel jongeren als ouderen gingen met 21 tot 25 procent omhoog.

 

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Klik hier voor een onafhankelijke vergelijking voor bestelautoverzekeringen. Bereken hoeveel je kunt besparen na de premieverhoging. Sluit direct online een gunstigere bestelautoverzekering af.

Premie bestelautoverzekering berekenen >>