Schade laten uitkeren of zelf betalen?

BestelautoVerzekeringen.eu maakt na iedere schuldschade altijd een claimanalyse voor je.

Een schade aan je bestelauto is vaak verzekerd op je bestelautoverzekering. Dan keert de verzekeraar de schade uit. Maar dit heeft vaak wel gevolgen voor je premie. Je kunt je schade laat uitkeren door de verzekeraar, maar dan wordt je premie verhoogd. Soms is de extra premie hoger dan de schade. Dan kan het verstandig zijn om de schade toch zelf te betalen. BestelautoVerzekeringen.eu maakt voor jou altijd een vergelijking of het gunstiger is om de (schuld)schade bij de verzekeraar te claimen of de schade voor eigen rekening te nemen.

Vergelijking de schade en de extra premie

Een bestelautoverzekering heb je niet voor niets, dus vaak is een schade gedekt op je bestelautoverzekering. Maar soms is het slimmer de kosten van de schade toch zelf te betalen. Als je een jaar geen schade hebt, dan krijg je van de verzekeraar een extra schadevrij jaar. Een extra schadevrij jaar betekend vervolgens een hogere kortingstrede en dus een korting op je premie.

Wanneer je een schade aan je bestelauto door de verzekeraar laat uitkeren, dan worden daardoor je schadevrije jaren minder, je kortingstrede lager en de korting op je premie lager. Je gaat dus meer premie betalen. Je kunt berekenen hoeveel de extra premie wordt en je weet wat het schadebedrag is. In het geval dat de extra premie meer is dan het schadebedrag kun je overwegen om de schade zelf te betalen.

 

BestelautoVerzekeringen.eu maakt altijd een vergelijking om schade te claimen of niet

Als je een schade hebt, dan maakt BestelautoVerzekeringen.eu altijd een vergelijking van je schade en de extra premie die je gaat betalen. Als het schadebedrag bekend is, dan sturen wij de vergelijking per e-mail aan je toe. Je hebt tot een jaar de tijd om de schade zelf te betalen.

 

    Meer informatie

    Als je meer wilt weten over de keuze om je schade door de verzekeraar te laten uitkeren of de schade voor eigen rekening te nemen kun je kijken op https://www.bestelautoverzekeringen.eu/informatie/schade-claimen-of-niet/